Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko, czy ktos mi może wytłumaczyć łopatologicznie gdzie mam sie wpiąć kostkami od mat. Jaki numer bezpiecznika jest odpowiedzialny i jak je zakodowac.

Mam na oku maty i i przyciski w konsoli centralnej.

Dziekuje za wszystkie sugestie i pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Maty wpinamy w moduły (duże lub małe w zależności od typu fotela i roku). Fotele sportowe sterowane elektrycznie mają jedno wspólne zasilanie (w E92 np. podpięte pod F46), małe moduły podgrzewania były podłączone pod bezpieczniki, które zmieniły się bodaj w roku 2007.

Pozdrawiam

Matrix2013

• Członkowie klubu
Opublikowano
Każdy z "dużych" modułów powinien mieć dwa wolne gniazda pod grzanie, muszą pasować i nie da się ich zamienić miejscami. Sprawdź czy są tam piny - podobno były moduły bez grzania. Pozostaje jeszcze podpięcie panela z przyciskami włączania grzania foteli pod klimatronik oraz zakodowanie autka żeby klimatronik umiał włączyć grzanie.
Opublikowano
Każdy z "dużych" modułów powinien mieć dwa wolne gniazda pod grzanie, muszą pasować i nie da się ich zamienić miejscami. Sprawdź czy są tam piny - podobno były moduły bez grzania. Pozostaje jeszcze podpięcie panela z przyciskami włączania grzania foteli pod klimatronik oraz zakodowanie autka żeby klimatronik umiał włączyć grzanie.

Racja, wychodziły fotele z dużymi modułami bez grzania czego sam jestem przykładem.

W fotelach od m3 miałem puste gniazda (bez pinów) i musiałem zmienić moduły.

Jak można wypuścić m3 bez grzanych dup ?, ale widocznie można.

Ps. Maty muszą być pod konkretne fotele (sporty, zwykłe). Nie pasują nawet między sportami a m3. Jak masz maty z e60 to również nie będą pasować bo są inaczej zasilane i mają inne termiki.

Opublikowano

Nieważne. Źle doczytałem.

Sądziłem, że dokładałeś maty do foteli, które ich wcześniej nie miały :wink:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg