Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Już sam nie wiem czy moja sonda jeszcze działa, najpierw zauważyłem ze jeden z 3 kabelkow jest oderwany , no to wykrecilem sonde, byla mocno okopcona i w tych sparach przez ktore powinny przechodzić spaliny sa jakies smieci jakby kamyki male nie wiem co to jest i nie moglem tego wyjac... dalej rozebralem sonde zacisnolem urwany kabelek wszystko zlozylem i sprawdzilem woltomierzem czarny + do czanego kabelka w sondzie i - do boku silnika napiecie na wlaczonym silniku jest ok 0.8 niby wszytsko ok ale czy ta sonda dziala poprawnie to juz sam nie wiem, dodam ze jednym z urwanych kabelkow byl jeden z 2 białych, co sadzicie sada do wymiany czy jest dobra?

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Podłączyłem wczoraj nową sondę, ale nie wiem czy dobrze działa. Myślałm, że te 2 białe przewody zamykają obwód, czy coś takiego. Jeśli je odwrotnie podłączyłem to nie będzie działć....? Jak sprawdzić czy jest dobrze?
Opublikowano

Boggy napisał:

"są 2 białe jeden jest do zasilania sondy a drugi do zasilania grzałki w sondzie."

Czy na pewno jeden z białych jest do zasilania sondy?