Skocz do zawartości

[e46] kanał nawiewu pod fotelem kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wie ktoś jak wyciągnąć telefon z kanału nawiewu, który jest pod fotelem kierowcy. Są tam dwa kanały, mnie telefon się wsunął z lewy kanał. Jak świeciłem latarką w tą dziurę, to kanał skręca w prawo i tam gdzieś jest telefon.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Były już chyba dwie takie sytuacje, najlepsza i najbezpieczniejsza metoda to gwałtowne hamowanie i powinien wypaść, tylko ostrożnie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Hamowanie to nie. bo jeszcze bardziej się przesunie do przodu. Ruszałem pod górkę, zjeżdżałem na wstecznym i hamowałem i nic :( Próbowałem magnesem (neodymkiem) Nie łapie. Drutem nawet próbowałem, ale tylko telefon poharatałem. Chyba przyjdzie mi rozbierać panel środkowy i go od przodu czymś wypchnąć. Ma ktoś schemat jak lecą te kanały nawiewu? I jak zdjąć ten panel przy klimatyzacji? Panel przy ręcznym wiem jak rozebrać.
Opublikowano
Fajny pomysł z tą taśmą. Spróbuję jutro, bo dzisiaj mam takie nerwy, że chciałem skopać swój samochód.
Opublikowano
Jeżeli będziemy w ten sposób podchodzić do wszystkiego. To można by powiedzieć, że wszystko już kiedyś na tym forum zostało już opisane. Nikt nic nie będzie już nic pisał, a forum umrze śmiercią naturalną. Sam widzisz, że przed twoją odpowiedzią byli ludzie, którzy chcieli pomóc i podpowiedzieli fajne pomysły. Tak że twoje było już 2-3 razy nie ma już sensu.
Opublikowano
Bardzo dziękuję za link. Rzeczywiście nie jestem pierwszy któremu coś takiego się przydarzyło. Może i rzeczywiście pośpieszyłem się z tym tematem, ale emocje zrobiły swoje. Obym i ja miał tyle szczęścia i Bunia oddał mi telefon.