Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przymierzam sie do wymiany płynu chłodniczego

i tu pytanie czy sobie poradze sam czy to poważniejsza sprawa?

teraz nie wiem jaki mam zalany. Chciałbym sobie wlać Prestone. Czy bedzie jakis problem?

czytałem tez o odpowietrzaniu ale nie bardzo sie orientuje gdzie co i jak

pozdrawiam

Opublikowano
Dasz rade spuść stary korek masz z prawej strony na dole chłodnicy następnie poluzuj plastikową śrubę jest po prawej na samej górze chłodnicy i zalewaj nowy płyn zakręć na koniec korek wlewu i tę śrubę wszystkie nadmuchy ustaw na ciepło odpal auto i po 20 minutach sprawdz poziom płynu możesz poluzować też plastikową śrubę tam ma wydostawać się płyn tą śrubą odpowietrza się układ i po zabiegu
Opublikowano

aa ok

czynności proste ale wolałem sie upewnic, bo konstruktorzy n42 już mnie zadziwili swoja pomysłowością i poczuciem humoru:)

czyli, że nie bedzie zadnego konfliktu z tym starym płynem a Prestone??

Opublikowano
aa ok

czynności proste ale wolałem sie upewnic, bo konstruktorzy n42 już mnie zadziwili swoja pomysłowością i poczuciem humoru:)

czyli, że nie bedzie zadnego konfliktu z tym starym płynem a Prestone??

Prestone jest dobrym płynem nie ma co szukać wrażeń :mrgreen:

Opublikowano
W n42 przy chlodniczce oleju jest odpowietrznik, wykrec go prawie calego i czekaj az zacznie nim plyn wylatywac... Wtedy zakrec. Dobrze jest tez przygazowac jak masz wskazowke wpionoe.

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Tak dokladnie ;)

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Mażna ale nie jest to konieczne. Śruba do spuszczania płynu z bloku jest pod kolektorem wydechowym. Tylko tam musisz założyć nowy aluminiowy pierścień uszczelniający.