Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka, mam problemik z przednimi drzwiami pasażera, czasem jak pada to widać jak leci woda na gumowy dwywanik, uszczelki od karoserii wyglądają na okey, a te które są przyklejane do drzwi mają dużo miejsc gdzie są przeloty między taśmą uszczelki a drzwiami. Ale jak by ta uszczelka od karoserii tylko była dobra to chyba nie powinno nic cieknąć :D ... No i moje pytanie brzmi czy da radę kupic gdzieś taką albo podobną taśmę, żeby te uszczelki na nowo przykleić, albo jakoś zakleić te diury między taśmą uszczelki a drzwiami. I przy okazji podajcie też inne przyczyny, przez które może być wilgoć w środku, bo coś czuję, że problemów może być więcej.
Opublikowano
Też słyszałem, że to może być przez wygłuszenie, ale dla mnie to lekka głupota bo woda w ogóle nie powinna po tym spływać, ale mam zamiar to sprawdzić, a te uszczelki na drzwiach i tak przydałoby się jakoś podkleić, czy coś, bo nieładnie to wygląda.
Opublikowano
Raczej "klasyka" czyli cieknie przez odklejone wygłuszenie drzwi.

Rozebrałem drzwi i faktycznie to wygłuszenie, nawet były na nim krople wody itp. narazie nie zakładałem jutro to ładnie zrobię po pracy, uszczelki jakoś pokleję, żeby się trzymały, bo widocznie są dobre :D , i będzie trzeba z przodu rozebrać podłogę do wysuszenia

Opublikowano
Miałem to samo. Wziąłem opalarkę, podgrzałem lekko i złapałem na oryginalny klej. Póki co 2 deszcze za mną i spokój. Zobaczymy na jak długo:)
Opublikowano
W moim wypadku po podgrzaniu stary klej słabo trzymał. Zastosowałem coś w stylu masy bitumicznej, ale będącej elastyczną po zastygnięciu. Póki co pół roku spokoju.
Opublikowano
ja tam czarnym sylikonem opierdzieliłem tą matę i jeszce do tego zdjąłem listwę przy przedniej szybie i okazało się, że przy filtrze kabinowym jest urwana uszczelka i woda na niego ciurkiem się lała, więc też opierdzieliłem ładnie sylikonem i jest gites,teraz nie wiem czy w ogóle zdejmować przednią szęść podłogi bo podobno dużo problemu z tym jest..
Opublikowano

Ori masa w aso po parę zł za metr jest.

Plus taki z tą ori masą , że przy następnym ściąganiu wygłuszenia nie porwiesz.