Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, założyłem ten temat po przeczytaniu już kilku na tej stronie, ale nadal jestem w kropce, bo na pierwsze auto marzy mi sie klasyk coś starego...

a ze zawsze podobały mi sie bmw, to padlo na bmw e30

chce kupic taniej auto, doszlifowac, i miec taką swoją perełkę :)

ale nawet nie wiem jaką szukać, jaki rocznik, jaki silnik...

czy diesel czy benzyna?

czy moze da rade gaz ?

Moze napisze w jakich celach bym chcial uzywac auto i na czym mi zalezy.

a więc tak, chce aby auto oddawało efekt starych czasów, jezeli chodzi o wygląd.

ładnie polakierowane + felgi.

zalezy mi tez zebym nie tracil za duzo na paliwo, czyli jaki silnik polecacie 1,6 ? 1,8 ? 2,0? jaki model ? no i autko w sedanie oczywiscie

albo cos pomiedzy, zeby tez nie byl to jakis żółw..

auto bedzie przeznaczone do codziennego użytku stąd tez wazne jest zeby nie mialo ogromnego silnika, zeby oplaty nie byly mega wysokie, i żeby nie żarło wiele, bo nie bede swirowal, przynajmniej na poczatku, a jezeli pozniej to nie tak bardzo :P

mile widziane opinie, jakies rady

co polecacie, nad czym warto sie zastanowic i czego szukac.

Opublikowano
Z tego co widzę to chcesz połączyć dwie przeciwne kwestie w jedno, a youngtimer, którym staje sie e30 jest juz co raz większym rarytasem. Dorwanie dobrego egzemplarza w wąskiej lampie z sensownym silnikiem to koszta niesamowite. Najprzyjemniejsza ponoć jest ETA tak mi mówili jak jeździłem swoją. I żadna z nich nie bedzie oszczędna niczym vw polo.
Opublikowano

Biorąc twoje wypowiedzi o kosztach radzę Ci odpuść sobie E30 i zaglądnij sobie w E36.

Czasy taniego kanta już się skończyły...

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BMW nigdy nei było to taniej jazdy. Co prawda, e30 w porównaniu w dzisiejszymy autami jest tania w utrzymaniu, ale nie jest to poziom polo, golfa czy seja.

PZDR>