Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HA ! PANOWIE !

a ja już wiem - oczywiście skorzystałem zwiedzy bardziej doświadczonego i od wielu lat związanego z BMW ( zawodowo) - w BMW po wyjęciu kluczyka ze stacyjki odcina się napięcie i nie może grać sprzęt audio. Tak postanowiła fabryka.

Można jedynie w sposób "rzemieślniczy" przerobić instalację,jeśli komu zależy.

Opublikowano
HA ! PANOWIE !

a ja już wiem - oczywiście skorzystałem zwiedzy bardziej doświadczonego i od wielu lat związanego z BMW ( zawodowo) - w BMW po wyjęciu kluczyka ze stacyjki odcina się napięcie i nie może grać sprzęt audio. Tak postanowiła fabryka.

Można jedynie w sposób "rzemieślniczy" przerobić instalację,jeśli komu zależy.

Mylisz sie ;-)

W BMW (E46) po wyjeciu kluczyka ze stacyjki sprzet audio gra.

Dopiero po kilkunastu minutach zasilanie jest odcinane i radio sie wylacza.

Wystarczy jednak wlaczyc je znowu aby gralo przez kolejne kilkanascie minut. :mrgreen:

W przypadku nawigacji niestety odcina zasilanie i chyba programowo nie da sie tego obejsc.

Podobne rozwiazanie zastosowane jest w przypadku obslugi szyberdachu i szyb. Da sie je zmaknac i otworzyc nawet jezeli wyjmiemy kluczyk ze stacyjki (pod warunkiem ze wczesniej nie otworzymy drzwi).

Dopiero po kilkunastu minutach zasilanie jest odcinane.

Opublikowano

No uwierz mi - nie gra. Chyba , że masz jakieś antidotum ?

BMW nie jest moje, ale pracuję z jego właścicielem w jednej firmie, więc wiem to na pewno.

Jest to sprzet z "dużą" nawigacją - czy to może mieć znaczenie ?

A informację, że nie bedzie grało dostałem od bardzo, ale to bardzo doświadczonej zawodowo-serwisowo osoby, więc po Twojej odpowiedzi jestem skonsternowany :roll:

Opublikowano

A może ma znaczenie wersja ? Kontynentalna lub USA ?

Jak widze jestes z New Jersey a znajomośc mojego informatora dotyczy zapewne wersji europejskich.

Opublikowano

Nawigacja nie bedzie chodzila jezeli kluczyk jest wyjety ze stacyjki, natomiast radioodtwarzacz lub CD beda.

Watpie aby byla roznica pomiedzy wersja amerykanska a europejska akurat w tym temacie.

Moze ktorys z kolegow posiadajacych e46 potwierdzi ze siedzac w srodku samochodu, po wylaczeniu zaplonu i wyjeciu kluczyka radio da sie wlaczyc i mozna go sluchac. :roll:

Opublikowano
nalezy wyjac radio i wystarczy polaczyc odpowiedznio 2 kabelki i wszystko gra. a dlaczego raz sie uruchmia radio a u niektorych nie. tak ja kots w fabryce podlaczyl tak juz jest.........
Opublikowano

e46 z 2002-po wyjeciu kluczyka moge wlaczyc radio; wylaczane jest automatycznie po kilkunastu minutach-ale znowu mozna wlaczyc :)

Nawigacja nie bedzie chodzila jezeli kluczyk jest wyjety ze stacyjki, natomiast radioodtwarzacz lub CD beda.

Watpie aby byla roznica pomiedzy wersja amerykanska a europejska akurat w tym temacie.

Moze ktorys z kolegow posiadajacych e46 potwierdzi ze siedzac w srodku samochodu, po wylaczeniu zaplonu i wyjeciu kluczyka radio da sie wlaczyc i mozna go sluchac. :roll:

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
No to jak zagra czy nie? A jak tak to jak to zrobić ? Bo już się pogubiłem.

Nawigacje (duza, mala) nie zagraja po wyjeciu kluczyka ze stacyjki.

Radioodtwarzacze wyprodukowane po 2002 roku beda graly.

Radioodtwarzacze wyprodukowane miedzy 1998 a 2002 nie beda.