Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znów problem w mojej beci z nawiewem.Wymieniłem filtr pyłkowy bo myslałem ze zatkany i słabo dmucha ale z nowym filtrem to samo,dmuchawa na max na zewnątrz auta słychać tornado a w środku ledwo powiewa cos z kratek,wszystkie pokrętła na max,klima tez coś tak licho schładza pomimo iz sprawna.Wiecie moze co to moze być,czy tam jakis dodatkowy filtr jest czy jakaś klapa sie nie otwiera,troche to wkurzające bo oglądałem ostatnio podobną to na 4 biegu włosy porywa a umnie taka lichota.I jeszcze jednao zauwazyłem ze bez filtra tak samo słabo leci.

Pozdrawiam

Adam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam . Problem w tym ze wszystkie nawiewy pootwierane,wyjąłem panel wszystkie linki działają,wszystko gra a nadmuch jest ale po wywaleniu filtra pyłkowego choć ten nowy jest.Jezdze teraz bez pyłkowego i jest ok i nawet klima działa jak powinna.Nie mam juz pomysłow coby tam jeszcze obadać bo troche szkoda tak bez filterka jezdzić,całe auto zas zakurzone bedzie.

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Może jakiś lewy filtr założyliście. Ja mam u siebie oryginał i jest ok. Ale jak zdejme filtr to też jakby było lepiej. W każdym razie jak włączm ogrzewanie to zawsze powietrze leci słabiej, na zimnym daje jak diabli.

Jeszcze jedno - może przy nagrzewnicy w komorze filtra nazbierały się jakieś brudy, ja tam włożyłem rurę od odkurzacza i wyczyściłem nagrzewnicę. Było trochę syfu.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Zgadazm się z Krzyśkiem, u mnie było to samo, poprzedni właściciel w celu obniżenia kosztów eksploatacji zrezygnował z filtra i efekt był taki, że w systemie wentylacyjnym mam syf, założyłem filtr dmucha słabiej ale na dniach planuję demontaż konsoli i gruntowne oczyszczenie nagrzewnicy, to chyba jedyne wąskie gardło nawiewu. Podsumowując, jeżeli chcesz żeby z nanwiewów leciały ci liście i jarzębina to jeźdź bez filtra :lol: