Skocz do zawartości

318is Pali bezpiecznik od wentlatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądałem tematy i był już tam podobny ale u mnie to wygląda troszeczkę inaczej.

Włączyłem stacyjkę i wymieniłem bezpiecznik od wentylatora i wentylator natychmiast zaczął pracować, ale jak odpaliłem auto to bezpiecznik znowu się spalił a o mniejszym to już mogę wogóle zapomnieć bo 20 amper to nawet nie wystartował tylko go od razu spalił

Nie wiem jak się za to zabrać i proszę o pomoc... z góry dzięki :)

Opublikowano

Wentylator chłodnicy sprawny?

Śmigło kręci się bez oporów?

Dwa tygodnie temu zrobiłem sobie w ISku swap z visco na wentylator elektryczny, instalacje zabezpieczyłem bezpiecznikem 30A, wszystko działa bez problemu zarówno pierwszy jak i drugi bieg.

Szczerze mówiąc to nawet nie sprawdzałem jaki powinien być bezpiecznik oryginalnie, bo być może 20A to za mało

jak u kolegi, albo startuje od razu z drugiego biegu wtedy obciążenie prądowe większe i 20A nie wytrzymuje.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200