Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

zamówiłem taką oto końcówkę Ultera - http://new.ulter.com.pl/pl/offer/endings/blackline/382

Z tego co czytam tu na forum, ludzie piszą, że powyżej 3000 rpm gwiżdże. :shock: Czy możecie mnie uświadomić jak to jest z tym gwizdaniem? czy występuje ono tylko w końcówkach z dyfuzorem, czy we wszystkich dwururkach? ta wg opisu jest bez dyfuzora...

Jeśli faktycznie gwiżdże, to chyba odwołam to zamówienie - często pomykam autostradami > 3000 rpm i to raczej nie do przyjęcia byłoby. Polecilibyście jakąś inną końcówkę w podobnej cenie? niestety mam rurę w dół (brak DPF) więc ori nakładka BMW odpada (chyba, że da się ściąć rurę i ją wspawać?)

pozdro,

Opublikowano
No to zamontowałem Magnaflowa... Może niesłusznie, ale jakoś nie mam przekonania do zamiany seryjnego dedykowanego tłumika na uniwersalny...
Opublikowano

Mam taką jak w temacie i nic nie gwiżdże :cool2:

Gwiżdżą tylko te z dyfuzorem tak jak napisałeś. Więc śmiało możesz zakładać.

Pozdr.

Opublikowano
No to zamontowałem Magnaflowa... Może niesłusznie, ale jakoś nie mam przekonania do zamiany seryjnego dedykowanego tłumika na uniwersalny...

pokaż jak wyszło :) pewnie dobrze

natomiast w przypadku diesla tłumik może być uniwersalny, nie wpływa na pewno negatywnie

Opublikowano

Nie mówię o rm tylko o tej końcówce co kolega założył. Ona jest prosta, ulther byłby lepszym rozwiązaniem. :wink:

A co do.samego rm to chciałem kiedyś sam założyć taki ale padło na ulhera :cool2: jestem zadowolony. Widziałem na żywo rm :wink: