Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z silnikiem BMW 320si. uszkodzeniu uległa membrana separatora wbudowanego w karbonową pokrywę zaworów. Być może ktoś z posiadaczy takiego auta spotkał się z tym problemem i podpowie mi, w którym modelu występuje identyczna membrana. ( już raz była wymieniana, ale nie pamiętam z jakiego modelu pochodziła). Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

• Członkowie klubu
Opublikowano
skąd jesteś? w warszawie jest mechanik który ma dostęp do matrycy i mozna odlac tę gumkę :mrgreen:
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

u mnie urwała się ta mała, pomarańczowa gumka w separatorze pokrywy, która zaślepia trzy otworki od strony olejowej.Podczas czyszczenia pokrywy z nagaru olejowego gumka ta odleciała. Pomarańczowa membrana i sprężyna pod korkiem wydają się być ok.

Czy ta część jest dostępna?

Czy oprócz tego separatora istnieje jeszcze odma pod kolektorem dolotowym?

E87 silnik N45

Opublikowano

u mnie też jest separator w pokrywie i jest tam pomarańczowa membrana. Innego separatora nie znalazłem i pewnie nie ma. Gdzie sprawdzacie na wskazanej stronie, w której zakładce "silnik"? Tam nic nie ma na temat separatora. Zakładam, że jak posiadasz separator w pokrywie, to nie masz już nic innego jeśli chodzi o odpowietrzenie silnika.

Zastanawiam się tylko nad jednym- skoro separator znajduje się u góry silnika w pokrywie, to jak jest odpowietrzana komora wału korbowego?

• Członkowie klubu
Opublikowano
u mnie też jest separator w pokrywie i jest tam pomarańczowa membrana. Innego separatora nie znalazłem i pewnie nie ma. Gdzie sprawdzacie na wskazanej stronie, w której zakładce "silnik"? Tam nic nie ma na temat separatora. Zakładam, że jak posiadasz separator w pokrywie, to nie masz już nic innego jeśli chodzi o odpowietrzenie silnika.

Zastanawiam się tylko nad jednym- skoro separator znajduje się u góry silnika w pokrywie, to jak jest odpowietrzana komora wału korbowego?

jak nie znalazłeś w realoem.com to lipa, możesz spróbować jeszcze w ETK viewtopic.php?f=44&t=182523 choc bardzo wątpię, że tam będzie, może jest w jakimś komplecie uszczelek od silnika :duh: ... , spróbój w aso jeszcze

w Si gdzie odma zamontowana jest w pokrywie, nie mozna dostać tej pieprzonej gumki, możesz też spróbowac dorobic gdzieś u rzeieślnika

życzę powodzenia, jak by Ci sie udało, napisz dla potomnich :D

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55