Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy i mam taki problem z moim E39

Światła ksenonowe swiecą za krótko na moje oko to na krótkich jakies 30 metrów co jest zdecydowanie za krótko. Po włączeniu światła sie podnoszą ale za nisko. Prosze o pomoc . Cz mam je jakos wyregulowac ale z tego co wiem co ich sie nie reguluje. Wydaje mi sie ze albo sa zle skalibrowane albo podł któryś z czujnoków. Bardzo prosze o informacje jak to mozna ewentualnie sprawdzić i naprawić

Z góry dziękuje za pomoc

Darexs

:hand:

Opublikowano

Automatyczne regulowanie (samopoziomowanie) dotyczy ustawiania sie zasiegu reflektora do wczesniej (recznie nastawionego zasiegu). Kazdy reflektor w tym rowniez ksenonowy ma dwa pokretła, ktorymi reguluje sie ich zasieg i kierunek. Ustawiena nalezy dokonywac oczywiscie na nieobciazonym samochodzie.

Udaj sie wiec do Punktu Kontroli Pojazdów to panowie wyreguluja prawidlowo.

Pozdr

GO NAVY...
Opublikowano

Pokretła u mnie sa ale krecenie nimi nic nie daje tak jakby były pourywane albo :hand:

Pozdrowiam

:hand:

Opublikowano
jedź do pierwszego lepszego zakładu diagnostycznego (tam gdzie światła ustawiają) i powiedz żeby Ci ustawili - i tyle - nie chce mi się wierzyć, że w dwóch lampach nie działa regulacja :naughty:
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

Dzieki

Jest jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia i wydaje mi sie ze nie gra a mianowicie na dołkach światła lekko drgają wydaje mi sie równiez ze tak nie powinna być

Opublikowano

Witam!

Przemek nie masz racji-silniczek będzie działał ,ale samopoziomowanie już niestety nie-a dlaczego bo po prostu nie będzie dostawał info z czujników odnośnie obciążenia auta.A tak pozatym jak światła drgają możesz mieć walnięte takie części do dostania w serwisie,akurat przerabiałem to u koleżki co kupił xenony na giełdzie miały być ok a okazały się składane te części są bardzo kruche tzn plastik reg.wysokość i kąt padania światła.Zapodaje link do tych części:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DN51&mospid=47548&btnr=63_0685&hg=63&fg=05

Pozdro!!!!!!!!!!

Opublikowano (edytowane)

No zapomniałem i dlatego nie możesz tymi pokrętłami regulowac bo są urwane-chyba!!!!!!!!!!!

ps.

528 zrobiłem 200 tys km i trochę znam e39 i jej słabe i mocne strony

ps .

to tak bez przechwalania się :norty:

Edytowane przez piotriviola
Opublikowano
Wprowadziłem moj numer seryjny i te elementy w moim nie wystepują. Chyba bede musial rozebrac te lampy i zobaczyc co w nich jest nie tak