Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatam wszystkich!! to mój debiut na forum - proszę o wyrozumiałość :]

Od niedawna jestem posiadamczem BMW 328i '97 , jest to moja pierwsze auto tej marki (oraz pierwsze tylnopędne) i niestety jescze nie do końca wiem "co i jak " ...

Mam problem z dziwnymi odgłosami dochodzącymi z tyłu auta (nie moge sie dosłuchać czy jest to środek czy też lewa strona ale napewno na wysokości tylnego koła).

Dzwięk -dość głośny STUK- pojawia się tylko raz w momencie ruszenia z miejsca -podobny jest do dzwięku jaki wydaje np. kamień "wystrzeliwujący" spod opony . Stuka tak około 1 raz na 10 startów. Poczytałem sobie trochę na forum jedni mówią że 90% 325 i 328 tak ma inni że most sie kończy itd. Moze mi ktoś odpowiedzieć czy jest to coś poważnego, co to może być ???

Czasami dochądzą mnie też inne odgłosy, mianowicie lekkie głuche "pykanie" przy rozpędzaniu auta na 1 czasem na 2 biegu.

Dodam ze nic nie wyje i nie wibruje, - sprawdziłem do ok 240 km/h na autostradzie -nie zauważyełm żadnych wycieków. Ogólnie auto ma ok 185tkm i śmiga jak marzenie.

Mam jeszcze pytanie odnośnie zawieszenia -auto strasznie "buja" tyłem na boki przy wjechaniu na nierówność - czy to znaczy ze czas wymianic swożnie i inne elementy gumowe w wachaczach itd ???

Na koniec dodam że pytam o to wszystko gdyż nie za bardzo mam sie do kogo zwrócić gdyż mieszkam w teraz w Liverpoolu. Nie mam dostępu do garażu ze wszystkim musze altać po serwisach. Zanim zabiore sie do jakiś ewentualnych remontów chiałbym wiedzieć "co i jak" aby uniknąć niepotrzebnych wydatków - serwisy tu są dość drogie a serwisanci sprytni -wycisną z ciebie ostatniego grosza :) - może wogóle nie opłaca się nic robić i lepiej sprzedać auto :) byłoby szkoda bo fajnie sie tym śmiga :D

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//martinpec.bulldoghome.com/photos/BDRES/martinpec_bulldoghome_com/Nasza%20Galeria/BMW/Picture%20008.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//martinpec.bulldoghome.com/photos/BDRES/martinpec_bulldoghome_com/Nasza%20Galeria/BMW/Picture%20009.jpg

Pozdrawiam Marcin !

Opublikowano
Całkiem mozliwe ze jest to tuleja na wachaczu zamocowana pod siedzeniem kierowcy albo poduszka amortyzatora -nie duzy koszt wymiany .
Opublikowano
Objawy ktore napisales wskazuja na 98% na zuzyte poduszki w tylnym zawieszeniu.Da sie sie z tym jeździć, nie jest to powazna usterka - ale jak bedziesz mial mozliwosc to wymień je - koszt samych poduszek niewielki - drozej kosztuje ich wymiana.Zawsez komfort podróżowania lepszy.
Opublikowano

najlepiej jakbyś wjechał na kanał a jak niemasz gdzie to może jakieś dechy byś załatwił.wejść pod spód i poruszać brechą wszystkie elmenty lub zaciągnąć ręczny do oporu i próbować ruszać przód-tył i obserwować co się dzieje z zawiechą[oczywiście do tego potrzebny będzie jakis kumpel].ale mi tez sie wydaje że to tuleje tylniej belki.

pozdro :norty:

klepało ale przestało!!!