Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od zakupu swieci mi sie w samochodzie blad poduszki powietrznej.

Po przeskanowaniu BMWhat (app na Iphony oraz Androidy) mam taki blad ktory wraca za kazdym razem po wykasowaniu:

Right-curtain airbags / Timeout ID 05H SBSL / Passenger airbag head (BMW 93B1)

Zastanawia mnie czy jest jakis sposob aby droga eliminacji dojsc do tego co moze byc nie tak:

- kurtyna

- modul poduszek

- kabel laczacy kurtyne z modulem

Sa jakies emulatory kurtyn dostepne na rynku ktore mozna wpiac zamiast poduchy i sprawdzic czy blad da rade wykasowac?

Samochod mial uszkodzony dach, poduchy nie byly wywalone, ale rozebrany byl srodek. Wiazka nie byla ruszana, kurtyny nie byly sciagane ani odpinane ale modul byl wyciagniety.

Posprawdzalem wtyk do kurtyny i piny - tam wszystko wyglada ok.

Ktos powiedzial mi ze to wcale nie musi byc blad prawej kurtyny ale innej poduchy lub maty wie dla testow wypialem lewa kurtyne, pojawil sie prawie taki sam blad tylko z innym oznaczeniem:

Curtain airbags left / Left-curtain airbags / Drivers side head airbag / Timeout ID 04H (BMW 93B0)

Niestety nie mam IMPY ani innego wynalazku na lapa. Przez weekend prawdopodobnie zlapie sie z pewnym magikiem ktory mi to wszystko postara sie ogarnac ale wczesiej chcialem zapytac czy ktos z Was nie spotkal sie z podobna usterka?