Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ! :wink: Jestem tutaj nowy, jeśli piszę w niewłaściwym miejscu, przepraszam.

Mam następujący problem, koledze w E46 320D z 1998r, nie działa dmuchawa nawiewu, sprawdziłem samą dmuchawę, po podpięciu na "ostro" działa bez zarzutów.

Sprawdziłem również konsole środkową, również działa.

Co do jeża był on kiedyś wymieniany przez poprzedniego właściciela i była wlutowana nowa kostka którą podpina się pod jeża, ponieważ poprzednia była poprostu upalona.

Jeża podpinaliśmy drugiego i tez nic. Czy coś jeszcze może być odpowiedzialne za tą dmuchawe ?

Bezpieczniki oczywiście sprawdzone i są OK.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Z tym się zgodzę, bo zasilanie mam tylko na tym cieńkim kablu sterującym, na pozostałych 4 nie ma.

Ale jak sprawdzić to czemu nie ma prądu w kablach ? i gdzie idą te kable od jeża ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W diagramach WDS

WDS mozna otworzyc tylko na PC

http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/de/

jesli chcesz kozystac z tego linku trzeba dodac certyfikat do Java...

Wchodzisz w ustawienia Java (w pasku startu/programy)/ustawienia bezpieczenstwa/zazadzaj certyfikitami i dopisujesz http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Java_zps1590637a.jpg

Znaczenie tez ma jakiej przegladarki uzywasz. Dobrze dziala na Mozila firefox i internet exploer

Szukaj pod hasłem Gebläseendstufe, Gebläse, Klimer...

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Sprawdzałem w tym WDS i nie wiele tam pisze. Pisze tylko o liczbie mrugnięć diod i tyle. Ale test mi nie działa niestety.

Po wciśnieciu przycisku mrugną tylko 1 raz wszystkie diody na przycisku i tyle.

Dzisiaj po kilkunastu wciśnięciach udało mi się kilka razy włączyć podgrzewanie na około 2 minuty, fotel się elegancko rozgrzał ale po 2 minutach wyłączył i dalej kilkanaście naciśnięć i tak w kółko.

Mata raczej odpada bo jakby nie bylo, fotel grzeje.

Co w takim razie pozostaje ? konsola centralna z przyciskami czy może być to czujnik temp ?

Jakbym miał chociaż 90% pewności że to konsola, to kupiłbym ją a nie chce tak wyrzucać 100zł w błoto.

Jest jakieś prawdopodobieństwo że to jednak czujnik temp ?

Nagrałem również filmik jak to wygląda, jeśli komuś jest przydatny i jest mi w stanie pomoc umieszczę go tu.

Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co prawda nie robiłem nigdy nic przy tym ale bardziej bym stawiał na czujnik temp. bo przycisk przecież działa.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!