Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam szukałem na forum na temat tuleji wachacza tylnego ,znalazłem tego sporo ale mam do was prożbe czy mógł by ktos napisac jak ją wymienic samodzielnie. Chodzi mi o to czy jak odkrece te trzy śruby to wachacz obnizy sie na tyle ze będe mógł wybic tą tulej czy tez bedzie trzeba wyjąc cały wachacz i czym najlepiej ją wybijac i czym ja wprasowac za wszytkie info dzięki
Opublikowano
poszukaj jeszcze raz dokładnie w jednym z postów o tej tematyce którys z klubowiczów podaje linka i tam jest zdjecie po zdjeciu jak to wymienic jak co ja tez poszukam i jak znajde to ci dam tego linka
Opublikowano
nie ma sprawy ja tez mam ta tuleje do wymiany wiec jak wymienisz to pochwal sie ile kosztowała czesc i czy idzie samemu to nabić
Opublikowano

czy idzie samemu to nabić

da się to samemu zrobić, nabijałem u siebie z obu stron, posmarować trochę smarem i młotikiem powoli nabijać, ładnie wejdzie.

Opublikowano
wymienialem dzisiaj sam ta tuleje na parkingu przed blokiem robiłem to ok2gdz zamiennik kupiłem za 30zł bo był bez kołnierza metalowego robiłem to według tych zdjec na linku jaki tam znalazłem co jest w załaczony wyzej przezemnie wachacza nie udalo sie mi tak odgiac jak na zdjeciach ale dałe go na luz i bez recznego i idzie nim smiało manewrowac jak ktos ma ochote i checi to polecam samemu bo u mechanika kosz od 50zł do 80zł za robocizne plus czesc ktora w jednym sklepie jak sie ptałem była po 47zl jak sie domyslam z tym kołnierzem ale tez zaminnik wiec za kase ktora bym dal mechanikowi za wymiane zrobie zbierznosc nabianie samej tuleji jest proste i wchodzi fajnie nawet nie trzeba mocno młotkiem uderzac a demontaz zalezy w jakim kto ma stanie stara tuleje maoja była albo lepiej nie było jej :lol: srodek gumowy od razu wypad a metalowa czesc naciałem brzeszczotem i wybilem za pomoca młotka i przecinaka.Moze sie komus przyda moje opowiadanie heheh