Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zamiar założyć ins gazową do E-343.0iV8.Czytałem dużo dobrego o ins KME choć wszyscy polecają Prinsa.Firma na którą sie zdecydowałem zakłada Prinsa i Kme.Gość oferuje Kme owiele taniej niż Prinsa i podobno tańsze nieznaczy gorsze.Może coś doradzicie.
Opublikowano
Wszystko zależy od montażu i kalibracji instalki.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Obie są dobre, najważniejszy oczywiście montaż i regulacja, tak jak kolega napisał, ale są lepsze: Landi Renzo Omegas lub BRC Sequent ewentualnie BRC Sequent 24.
Opublikowano
ale są lepsze: Landi Renzo Omegas lub BRC Sequent ewentualnie BRC Sequent 24.

Wytłumacz w czym są lepsze od Prinsa? :)

Ja mam właśnie Prinsa i jestem w 100% zadowolony. Różnica czasu przyśpieszeń między moją benzyną a gazem to 0,5s -mierzone G-techem.

Opublikowano

Heh i tu się zacznie dyskusja :D BRC jest raczej badziewiaste ze względu na wtryski i sterownik, który jest wrażliwy na miejsce wpięcia obrotów i dzieją się różne rzeczy... Jeśli BRC to tylko z wtryskami japońskimi inaczej będzie kiszka.

Prince też ma swoje humory i nie serwisowany często potrafi przyspożyć kłopotów i to dużych i kosztownych nie wspominając o poprawnym montażu.

Diego ma problemy z przełączaniem, brudnym Matrix'em i jest wrażliwy na tzw. szpilki.

Podobnie jest z pozostałymi instalkami jeśli trafimy w dodatku na zły montaż to kaplica ale jeśli będzie ok to zapomnimy, że mamy gaz :D

Opublikowano

Oczywiście, że przede wszystkim musi być prawidłowy montaż, dobór dysz i samej instalacji- tu nawet nie ma co dyskutować.

Druga sprawa, nawet najlepsza instalacja źle wyregulowana nie bedzie dobrze chodzić. Tu wydaje mi się, że nie ma co oszczedzać i w przypadku w miare nowego auta nalezy poszukać warsztatu z hamownią.

Kolega Fazer ma rację, wtryskiwacze japońskie są bardzo dobre.

A co mogę napisać koledze Jelito. To trudne pytanie typu w czym jest lepsze Daewoo od BMW. Obydwoma da się jechać... Wracając do instalacji różnią się np. w możliwościach ustawień. Proszę odwiedzicć stronę Goduli z Krakowa, tam są szczegóły. Ja znam te instalacje, żwłaszcza LandiRenzo z praktyki z samych dobrych stron. A prins jest na pewno lepszy od wielu innych, ale nie od Landi.

Opublikowano
A co mogę napisać koledze Jelito. To trudne pytanie typu w czym jest lepsze Daewoo od BMW. Obydwoma da się jechać... Wracając do instalacji różnią się np. w możliwościach ustawień.

Ale po co normalnemu użytkownikowi możliwość wielu ustawień kalibracji podpinania do kompa, ciągłej regulacji... itd Po co to komu?

Instalacja ma spełniać poprostu swoje zadanie, ma jeździć tak jak na benzynie a przede wszystkim ma nie spełniać problemów, jak najmniej wizyt u gazowników!! i Prins zaświadczam to gwarantuje.

Każdy broni swego.

Opublikowano

Każdy broni swego.

Ale tu chyba nie chodzi o to kogo lepsze chyba, że podobne tematy o rade tak należy rozumieć...

Myśle, że powinno się podawać plusy i minusy konkretnej instalki na tym to chyba polega, ułatwia wybór, przybliża koszty serwisu itd.

Opublikowano

Jelito;

Dlatego napisałem, że prins jest dobry, ale to nie może zmienić faktu że istnieje coś lepszego. Masz dobrą instalację i jeśli ci wystarcza to niczym się nie przejmuj (dobry stosunek jakości do ceny). Nie każdy potrzebuje ponadstandardowych możliwości.

A poza tym ja nie bronię swojego, bo nie mam sekwencji, tylko 2 gen.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cieszy już jednona początek - że bierzesz pod uwagę wtrysk. Ogólnie KME i Prins wiele się nie różnią. Pamiętaj, żebyś sobie tylko nie dał wcisnąć "tanich" wtryskiwaczy, TYLKO Matrix lub NOWE Valteki na listwie. Reszta praktycznie zależy od samego montażu i ustawienia.
Kai