Skocz do zawartości

BMW e30 M40B18 problem z odpalaniem na mrozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :) Szukałem podobnego tematu, ale znajdywałem z innymi objawami.

Problem polega na tym, że gdy próbuję odpalić z rana samochód to muszę go kręcić kilka razy czasem nawet po 10-15 sekund.

Po odpaleniu na paliwie pracuje nierówno, jakby nie na wszystkich świecach a po dodaniu gazu dławi się i gaśnie. Po przełączeniu na gaz silnik pracuje normalnie.

Obstawiam więc układ paliwowy, może pompa paliwa ?

Ma ktoś jakieś pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz styki elektryczne, przekażnik pompy paliwa na podszybiu. Miałek kiedys problem i takie proste zabiegi pomogły. W moim przypadku w skrzynce bezpecznikowej upalony byla kabelek od bezpiecznika pompy paliwa i on też siał sporo problemów. Po zrobinieu tego, wyczyszczeniu styków, złączek wszędzie gdzie się da odpalała od strzala.

PZDR>

Opublikowano
Dzięki jutro poczyszczę wszystkie złącza. Jest jakaś "chałupnicza" metoda na sprawdzenie czy pompa paliwa podaje odpowiednie ciśnienie?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapomniałem odpisać, ale może komuś się to przyda.

Udało mi się usunąć problem. Wadliwa była pompa paliwa po wymianie pali od strzała :)