Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupiłem znaczek, co prawda uzywke, ale orginal w swietnym stanie.

I tu moje pytania:

Demntuje sie go poprzez wypchniecie bolcow od spodu ?

Czy ten drugi uzywany znaczek bedzie sie trzymal na bolcach czy trzeba przykleic np. klejem od szyb?

Pytam bo jest jednak uzywany...

Opublikowano

od dołu raczej nie uda Ci się go wypchnąć :nienie:

przynajmniej w e34 nie ma tam dojścia, bolce są zasłonięte drugim płatem blachy.

proponuję na złodzieja, czyli śrubokręt - z tą tylko różnicą, że połóż na lakierze kawałek szmatki w miejscu gdzie przykładasz śrubokręt - lakier!

poza tym bolce nie wchodzą bezpośrednio w otwory - potrzebujesz jeszcze takie gumki które wchodzą w otwory i dopiero tam pchasz bolce.

Pewnie przy wyciąganiu się zniszczą, więc kup nowe, nie pamiętam ceny, koło 1zł. A jak połamiesz bolce ze starego to je po prostu wepchnij do środka - ja tak zrobiłem.

Jak włożysz w te gumy będzie siedziało, że git - tyle tylko że łatwiej tak wyjąć - a że ja ćwiczyłem parę razy akcję z kradzionymi znaczkami, to teraz je dodatkowo podkleiłem jakimś klejem z cyklu super :mrgreen: teraz jak mi wyrwą to najwyżej z kawałkiem blachy - ale przynajmniej gnoje się namęczą :twisted2:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
od dołu raczej nie uda Ci się go wypchnąć :nienie:

przynajmniej w e34 nie ma tam dojścia, bolce są zasłonięte drugim płatem blachy.

proponuję na złodzieja, czyli śrubokręt - z tą tylko różnicą, że połóż na lakierze kawałek szmatki w miejscu gdzie przykładasz śrubokręt - lakier!

poza tym bolce nie wchodzą bezpośrednio w otwory - potrzebujesz jeszcze takie gumki które wchodzą w otwory i dopiero tam pchasz bolce.

Pewnie przy wyciąganiu się zniszczą, więc kup nowe, nie pamiętam ceny, koło 1zł. A jak połamiesz bolce ze starego to je po prostu wepchnij do środka - ja tak zrobiłem.

Jak włożysz w te gumy będzie siedziało, że git - tyle tylko że łatwiej tak wyjąć - a że ja ćwiczyłem parę razy akcję z kradzionymi znaczkami, to teraz je dodatkowo podkleiłem jakimś klejem z cyklu super :mrgreen: teraz jak mi wyrwą to najwyżej z kawałkiem blachy - ale przynajmniej gnoje się namęczą :twisted2:

A powiedz gdzie dostane te gumki ?

Opublikowano

nie wiem...

serwis, albo sklep z częściami.. nie wiem jak z innymi motoryzacyjnymi (czy mają takie pierdułki), u mnie w oppeln zaopatruję się w takie duperele i inne w sklepie z częściami do BMW - tylko tą markę prowadzą - też zresztą fani BMW :cool2:

ostatnio kupiłem tam nawet coś w stylu "kontaktu" tego środka do czyszczenia złączek elektr. - oryginał sygnowany BMW :mrgreen:

pewnie trochę drogo wyszło, ale fajnie się tym psika - w końcu to BMW

jak nie masz takiego sklepu na podorędziu to proponuję serwis - albo w byle jakim lepszym motoryzacyjnym zapytaj - albo na szrotach. Z tym że najpierw proponuję jednak spróbować wyciągnąć - możliwe że wyjdą niezniszczone - w końcu to guma. problem jest jak się bolec ułamie - bo wygrzebać go bez zniszczenia tej gumy jest trudno

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Witam

kupiłem znaczek, co prawda uzywke, ale orginal w swietnym stanie.

I tu moje pytania:

Demntuje sie go poprzez wypchniecie bolcow od spodu ?

Czy ten drugi uzywany znaczek bedzie sie trzymal na bolcach czy trzeba przykleic np. klejem od szyb?

Pytam bo jest jednak uzywany...

Bedzie sie trzymał. Wystarczy go czyms podwazyć i sie ściąga. (tylko uwazaj na lakier)

Wymienialem znaczek i zadne gumki sie nie zepsuły :)

Pozdrawiam

Opublikowano
otwórz maske, odepnij materiał wygłuszający spod emblematu, weż do ręki np mały imbus lub zagięty drucik w kształt imbusa, włóż w te gumki i lekko puknij najpierw jeden potem drugi, powinienieś zobaczyć że emblemat zaczyna Ci się unosić, dalej już droga prosta powtarzaj aż do wyciągnięcia emblematu, potem oczyść syf spod starego emblematu a nowy wciśniej w miejsce starego i po krzyku.
Opublikowano
a że ja ćwiczyłem parę razy akcję z kradzionymi znaczkami, to teraz je dodatkowo podkleiłem jakimś klejem z cyklu super :mrgreen: teraz jak mi wyrwą to najwyżej z kawałkiem blachy - ale przynajmniej gnoje się namęczą :twisted2:

mi ukradli z tylnej klapy znaczek i troche porysowali lakier, a odradzalbym komukolwiek przyklejanie znaczka bo z troche porysowanego zrobi sie bardzo porysowany a nawet powgniatane wokol znaczka i znaczek zniszcza i lakier a jeszcze na zlosc ci przejedzie po drzwiach srubokretem. kolega tez chcial zabezpeczyc przed kradzieza ale radio i je przykrecil taka srubka zabezpieczajaca i... znisczyli cale radio, poalmali powyrywali plus pol deski powlamli bo sie radia nie dalo wyciagnac i radio nei gra a i deska zniszczona a tak by "tylko" radia nie mial.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Dzieki bardzo za wszystkie rady, wlasnie wymienilem znaczek, jest o wiele ladniej... :wink:

Było:

http://img206.imageshack.us/img206/4102/dsc050222po.jpg

A teraz jest:

http://img211.imageshack.us/img211/4505/dsc050303hp.jpg