Skocz do zawartości

[E46 318i N42] Uczelniacze zaworowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem z moim BMW:

auto po kilku minutach postoju na wolnych obrotach po dodaniu gazu puszcza niebieskiego dymka. Podczas jazdy nie kopci, przy pełnym bucie równiez nie, na postoju podczas gazowania tak samo zero dymu. tylko jak chwilę postoi na wolnych obrotach to kopci. Silnik pracuje równo i cicho, nic z nim nie brzęczy, nie stuka nie puka, osiągi wporządku, wolne obroty trzyma. no wszystko jest idealnie tylko ten dym...

Z mojej wiedzy oraz z tego co wyczytalem w internecie wynika, że to moga być uszczelniacze. Ale zanim kupie i zabiore się za wymianę chciałbym się Was dopytać.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Mam ten sam problem, udaj się do specjalisty, tutaj na forum nikt nie potrafi czarować..

Albo ktoś ci jeszcze powie, że to pompa vacum, której nie ma w tym silniku jak mi :roll:

Opublikowano

koledzy ten temat był milion razy pisany tu na forum wystarczy poszukać .

a co do dymu to wymień uszczelniacze zaworowe .

a co do pompy wacum to jest .

Opublikowano

Wiem, że temat był już wałkowany, ale wolę się dopytać. :P

A jakie te uszczelniacze kupić, ori czy zamienniki, jeśli te drugie to jakiej firmy?