Skocz do zawartości

BMW e46 obicie raczek tapicerki drzwi skora - sedan. pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie chce obic sobie raczki tapicerki skora w bmw e46 sedan, mam pytanie po zdjeciu tapicerki da rade wyjac same te raczki czy to jest nie wyciagalne?

raczki zacznaczylem kolorem czerwony,

obijał ktos może je skora w sedanie albo jakims materialem?

http://static.pokazywarka.pl/i/4769009/326966/12.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na dole tych rączek masz 3 zaślepki , wyjmujesz je i za pewne pod nimi są śrubki .

Nigdy tego nie robiłem ,ale wydaje mi się ,że jeśli je odkręcisz to rączka powinna odejść od boczku .

Opublikowano
Mogę się mylić ,ale wydaje mi się że boczki z rączka są ,,przystrzelone zszywkami''od wewnętrznej strony
KOZIOL
Opublikowano
  • Autor
aha to jak raczki sa zszyte to jak bym te raczki odcial od tapicerki a potem spowrotem na wkrety czy jakos przymocowal?
Opublikowano
To tobie kiedyś zostaną w ręku jak będziesz chciał drzwi zamknąć.
Opublikowano
  • Autor
to nie da rady zdjac tych raczek zeby obic skora?
Opublikowano
Kolego spokojnie możesz oderwać te zszywki od rączki, obić skóra i z powrotem przystrzelić pistoletem tapicerskim,ewentualnie przybić młoteczkiem stare ,o ile ich nie uszkodzisz przy demontażu.Raczka i tak będzie się trzymała mocno ,bo jest przykręcona do ramy drzwi 3 wkrętami. dwa od spodu ,pod zaślepkami i jednym pod sterowaniem lusterek , o ile dobrze pamietam.
KOZIOL
Opublikowano
  • Autor
dzieki w takim razie jakos to ogarne:)
Opublikowano
http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=19&t=9662 moze to ci pomoze.tutaj jak ja rozwiazalem problem z wymiana tapicerki.
...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano
  • Autor
o dzieki kolego, ja tylko same raczki chce wykrecic i obic, to on tez sa na te plastikowe zgrzewane nity? potem mozna te wkrety dac ?