Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy możecie mi podpowiedzieć gdzie wpina się kable od wysokotonówek w drzwiach przednich,bezpośrednio w głośnik czy jest jakiś moduł??.

Dzieki z góry.

Opublikowano
Kolego nie ma tam żadnego modułu, wpinasz w głośnik masz tam wejście i wyjście na gwizdek.Ja założyłem głośniki hertza ze zwrotnicami i gra to dużo lepiej. :)
Opublikowano
Wielkie dzięki,tak zrobiłem. Jednak zmienić muszę bo cieniutko grają Magnaty :( Macie coś godnego do polecenia?? może oryginały??
Opublikowano
Ja mam oryginalne nagłośnienie DSP i nawet nieźle to gra. Wszystkie dźwięki słychać czysto, włącznie z niskimi i wysokimi tonami. Nawet na maksymalnej głośności.
Opublikowano
Magnaty to dobre głośniki, zobacz jakie są tam kondensatory,może trzeba zmienić na większe.Jak masz 2,2 mikro to podstaw 4,7 mikro i zobaczysz jak gra.Ja dokupiłem gwizdki Hertza i grają wystarczająco .Mają w zestawie zwrotnice,i nie trzeba nic kombinować. :)
Opublikowano

W e53 jest kilka wersji glosnikowych, ze wzmacniaczami aktywnymi bez wzmacniaczy,

Wersje z dsp itd, warto założyć dobre głośniki nawet te z wersji dsp to lipa,

Wymienialismy już w kilku e53. Warto założyć dobry wzmak, dobre glosńiki i dobry sub na wymiar,

Taki w miejsce tego od dsp.

Schematy oryginalnych wersji są tutaj

http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/

Wiec wniosek ze czasem sygnał jest pociety prżez wzmak a czasem przy nowych glosnikach potrzebne są zwrotnice.

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

Prawdę mówiąc nie wiem czy mam wzmacniacz,radyjko mam MK3 duży ekran jednak bez DSP,chyba okrojone z funkcji. Sprawdzę kondensatory bo coś mi się zdaję że licho grają.Rozważę kupno innych gwizdków jeśli kondensatory nie pomogą.

Dziękuję bardzo za info

Pozdrawiam