Skocz do zawartości

M50B25 pęknięta końcówka wtryskiwacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po zdjęciu listwy wtryskiwaczy zauważyłem, że końcówka jednego z nich (ta zielona plastikowa nasadka) jest pęknięta wzdłuż i się kręci wokół własnej osi.

http://s7629.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?e=hZ00Nz7qNYGcz-OzK-lRcP6BYBzBBPKFuhlzFTquiNuXy74F8QE_NCwO2xLk5nG5F_PE1b1wUHFDRcuzaFkvGqUHpn82zZ46EMCxmaDcI4s&pv=2

Pytanie brzmi - czy w ogóle zastanawiać się, czy istnieje ryzyko uszkodzenia silnika jeżdżąc w takim stanie? Wydaje mi się, że tak było przed demontażem, tzn. ciężko mi sobie wyobrazić, abym mógł to przy demontażu zrobić.

Czy lepiej od razu wymienić... no właśnie - da się wyrwać samą końcówkę i czy w ogóle jest ona możliwa do wymiany - czy kupić wtryskiwacz i wymienić? Czy muszę go zakodować i jeśli tak to czy auto będzie jeżdżące bez kodowania (muszę dojechać do kogoś kto mi to zrobi, bo muszę mieć auto jak najszybciej a nie mam czasu żeby się dokształcać właśnie teraz)? Nie mam nawet interfejsu...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zdejm ten zielony plasticzek i po sprawie zanim wpadnie do silnika.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
  • Autor

I bedzie ok?

Tylko z tego jednego wtrysku? I tak chce wymienic, zastanawialem sie nad wymiana na wtryski od m52b28 jakby mi sie w przyszlosci wysnilo robic tuning.

Co z tym kodowaniem? Moja pierwsza benzyna w BMW wiec jestem jeszcze zielony ;)

Opublikowano
Będzie ok jak napisał Piotr,nic nie trzeba kodować.
Opublikowano
  • Autor
Wiem ze drąże temat, ale zeby sie upewnic - zdjąłem plastik i teraz mam obawe ze mi sie uszczelka zsunie...
Opublikowano
Zauważ że metalowa końcówka na której jest oring ma na końcu kołnierz a wtrysk jest dociskany całą listwą do kolektora .
Opublikowano
  • Autor

Dzieki koledzy, auto zlozone i wszystko smiga, zaraz proba drogowa po serwisie ;)

Temat do zamkniecia.