Skocz do zawartości

BMW E90 nie działa regulacja lusterka lewo prawo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przestała działać regulacja lusterka zewnętrznego od strony pasażera. Góra dół dziala. Lewo prawo nie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Miałem podobnie, pewnego razu przestało działać sterowanie lewym lusterkiem, sprawdziłem bezpieczniki ok, rozebrałem boczek, wyjąłem i włożyłem wtyczkę od panelu sterowania i zaczęło działać u mnie.
Opublikowano
  • Autor
A jak wymontowac silniczek? Wkład wyciągnąłem, odkrecilem torx od silniczka ale nie wychodzi. Jest jakąś wtyczka przy silniczku? Czy w pod tapicerka?
Opublikowano

Rzuc okiem na moj temat.

viewtopic.php?f=15&t=177303

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
  • Autor
Ale boczek tapicerkę muszę ściągać zeby lusterko odkręcić?
Opublikowano

Sprawdz najpierw bezpieczniki.

Potem rozbierz lusterko wg. mojeg o opisu i przeczysc zlacze pod obudowa.

Jesli to nie pomoze, to dopiero zabierz sie za zlacze pod tapicerka/boczkiem.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
  • Autor
Bezpiecznik? Lusterko działa góra dół, nie działa lewo prawo...
Opublikowano
Bezpiecznik? Lusterko działa góra dół, nie działa lewo prawo...

Moj blad.

Niemniej, sprawdz polaczenie pod pokrywa lusterka, jak w moim temacie.

Opublikowano
  • Autor
Próbowałem dzisiaj się zabrać za lusterko. Nie mam ani fotochromów ani ogrzewanych więc nie mam wtyczki do wkładu. Przy wyciąganiu wkład mi się odkleił i musiałem na nowo kleić ale podczas czyszczenia ze starej taśmy nożem do tapet nabawiłem się kontuzji :D pracę przekładam na wiosnę/lato gdyż chłodno już a wiadomo plastik lubi pękać :)
  • 2 lata później...
Opublikowano

cześć,

chciałbym odświeżyć temat. Nie działa mi regulacja lewego lusterka, prawe działa OK, sprawdziłem bezpieczniki są ok, rozebrałem plastikową osłonę lusterka i zauważyłem, że idą dwie wiązki, jedna jak mi się wydaje do podgrzewania lusterka druga do regulacji (wiązka do regulacji miała by tylko 3 przewody?)

macie jakieś pomysły? jak i co eliminować dalej?

edit:

już działa ;) rozebrałem boczek od drzwi, i od panelu sterowania lusterkami/szybami idzie wiązka do lusterka, ale nie jest to bezpośrednie połączenie, pomiędzy jest jeszcze jedna wtyka, która jakimś cudem się wypiela.