Skocz do zawartości

brak napiecia na sondach lambda m54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich to mój pierwszy temat wiec proszę o wyrozumiałość mam problem z silnikiem m54b25 zrobiłem spawa do e36 najpierw problemy z esem trochę z elektryka jak wszystko mniej więcej zaczęło działać po pierwszych przejażdżkach pojawiły się kolejne problemy wywalając mi notorycznie błędy grzałek sond wszystkie cztery a po przegarowaniu kojne błędy takie jak wewnętrzny błąd modułu ram zastanawia mnie czy jest jakiś rezystor pomiędzy sonda a komputerem i czy moze to być powodowane przez jakieś zwarcie albo moze gdzie kabelek nie zostal podpięty dodam ze komp to ms43
Opublikowano
przy silniku jest 5 bezpiecznikow i 2 przekazniki niebieski i taki zielonkawy mozesz mi powiedziec ktory? wiem ze bez jednego i drugiego samochodu nie da rady odpalic czy te przekazniki sa odpowiedzialne za cos jescze?
Opublikowano
szukalem nie znalazlem dlatego zalozylem temat nie dziala mi wds bmw jak komus dziala i jest taki dobry zeby zrobic print screen ze schematem to bede wdzieczny za kazda pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli to jest ms43 to coś mam podaj adres to podeślę.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Schemat wysłany.Luknąłem na niego i ja tam nie widzę przekaznika jak w innych wersjach.Wygląda że grzałki są zapinane prosto ze sterownika silnika masą.Stały jest plus.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
tak nie ma przekaznika jest tak jak mowisz zalacza je komputer troche posiedzialem nad tym cos mi nie idzie moze zna ktos dobrego magika z okolic warszawy