beltusss Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 od jakiegoś czasu zauważyłem, że prawy xenon lubi "mrugnąć", szczególnie na wybojach/dziurach oraz czasem przy szybkim przyspieszaniu. Sporadycznie zdarzy się, że zgaśnie, wtedy wyłączam i włączam światła i łapie na nowo. Podniosłem maskę przy zapalonym silniku i światłach i poruszałem kabelkiem i wtyczką idącą do lampy dosyć mocno- przygasa. Dodam, że dotychczas jak czekałem na czerwonym świetle na skrzyżowaniu i widziałem odbicie światła z moich reflektorów na aucie przede mną to można było dostrzec jakby światło z tego prawego reflektora delikatnie skakało, po ruszeniu przestawało. Co powinienem wymienić??
mikan Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Nie wiem, ale w jednym reflektorze mam to samo ... wszystko niby sztywne w środku, też jak ruszę to przestaje ale zaczyna na dziurach, nierównościach poprzecznych itdWkurzające i przypałowe.
beltusss Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 No to jest nas 2. ;). Ktoś ma gotową receptę?
wic1231 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Miałem tak samo. Skonczylo sie spalona żarówka :)
mikan Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 U mnie żarniki zamienione, zapłonnik i przetwornica też.
E46FAN Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) - Edytowane 29 Listopada 2014 przez E46FAN
beltusss Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 @up też Ci przygasał całkiem xenon na dziurach czy tylko "skakał"? Czy idzie dostać w sklepach tą część samą oraz jakie koszty?
mikan Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 A, starter też podmieniłem.Mi na dziurach mruga jakby coś luźne było w środku, ale nie jest.
E46FAN Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) - Edytowane 29 Listopada 2014 przez E46FAN
mikan Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Tyle co palcami dałem radę się wcisnąć do środka i ponaciskać tyłem reflektora.Zaczynam myśleć, że może coś z instalacją ... ale słaby jestem w te klocki raczej.
Strikxe222 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Witam mam/miałem to samo lewa lampa xenon mrugała co jakiś czas... na dołkach też i na postoju sama z siebie... przemieniłem żarniki miejscami... z prawej lampy nie mrugajacej do lewej... i to samo mruga..a a ten co w lewej mrugał to w prawej nie mruga... kolejno w lewej lampie założyłem sprawną przetwornicę i to samo.. winny jest n 99% zapłonnik...przynajmniej u mnie bo jak rozbierałem lampę to musiałem gdzieś te kable docisnąc za bardzo tam..bo jak się ruszy z tyłu na włączonej lampie zapłonnikiem to mrugnie..
Strikxe222 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 jeśli ma ktoś z tym problem to : -podmiana żarników -przetwornic -zapłonnika(najbardziej prawdopodobne) -Jeszcze można sprawdzić z tyłu w bagażniku po prawej stronie gdzie lampa..odkręcić i wyjąc ten element plastikowy co na nim są osadzone żarówki tylnej prawej lampy i odpiąc wtyczkę.. i zobaczyć czy któryś pin nie wypalony jest. Pozdr
edek.by Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Sporadycznie zdarzy się, że zgaśnie, wtedy wyłączam i włączam światła i łapie na nowo. Miałem tylko takie objawy (bez "mrugania") - wymieniony zapłonnik wyeliminował problem. My precious: BMW 540iMój projekt: BMW 325ti Moja ex: BMW 330i "Be My Walentine"Moja ex: BMW 750i "Czarny potworek"
mikan Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 No to ja jestem w kropce - mi sam nie gaśnie.
Zasłużeni forumowicze speed1211 Opublikowano 23 Października 2014 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 23 Października 2014 Luźny kabel od poziomowania? Spot Monachium Facebuk: BMW München PL- Kto ty jesteś?- Cyprian mały.- Jaki znak twój?- BMW!!!
mikan Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Hmm, w sumie poziomować poziomuje od zawsze i zawsze - ja nic nie ruszałem, ale możliwe że ruszane było.W gruncie rzeczy nie mam zielonego pojęcia o eletronice/elektryce
Zasłużeni forumowicze speed1211 Opublikowano 23 Października 2014 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 23 Października 2014 Bardziej mi chodziło o luźny kabel (+) albo (-) od ksenona który jest poruszany przez mechanizm samopoziomowania. Ktos miał właśnie podobny problem a to było rozwiązanie :) Spot Monachium Facebuk: BMW München PL- Kto ty jesteś?- Cyprian mały.- Jaki znak twój?- BMW!!!
mikan Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Thx - spróbuję w tym kierunku.
Rekomendowane odpowiedzi