Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie serdecznie,

temat wałkowany był miliony razy, zawsze znajdowali się zwolennicy i przeciwnicy takiej modyfikacji. Nie chcę dywagować na tematy bezpieczeństwa, tudzież wyglądu i "samoróbki".

Mam e87 po liftingu oczywiście bez xenonów. Chciałbym założyć na razie same lampy bez poziomowania i czyszczenia. Nie mogłem nigdzie znaleźć inforamcji czy przed liftowe pasują do wersji po lifcie i co należy dokładnie kupić żeby takową modyfikację dokonać.

Czy wystarczy kupić xenony, podłączyć, zmieć Footmodull, czy jakoś tak i włącznik i będzie to działaś? Trzeba programować? Czy kostki od normalnych świateł pasują do xenonów.

Proszę pomóżcie jestem nowy i nie za bardzo rozumiem schematy elektryczne.

Dzięki wielkie za pomoc

• Zarejestrowani
Opublikowano

A dlaczego chcesz zakładać przedliftowe lampy do poliftowego auta? :)

Po pierwsze z opisu twojego profilu widzę, że masz bmw serii 3 - to jest forum serii 1! ;)

• Zarejestrowani
Opublikowano

Co do reszty.. nie mam pojęcia ;) Nie wiem co to jest footmodule, ale oczywiście oprócz samego ksenonu (rozumiem, że masz na myśli całą lampę) potrzebujesz przetwornik - ale to jest oczywiste. Co do mniej oczywistych rzeczy, takich jak sterownik to nie chcę wprowadzać w błąd, ale pewnie też go będziesz musiał zmienić i na 90% konieczne będzie programowanie (nie zależnie od tego, czy wymagana jest zmiana sterownika).

A co do samej zmiany - szukaj LCI. Będziesz potem żałował, że założyłeś pre-LCI - wszyscy chcą mieć polift (nawet Ci co mają ksenon w pre-LCI, zmieniają na LCI). A już tym bardziej jak masz poliftowe auto. Wiąże się to z jedną rzeczą - ringi do jazdy dziennej ;)

• Zarejestrowani
Opublikowano

Ringi do dziennej oraz DUŻO lepszą optyką soczewki co przekłada się na DUŻo większą ilość światła na drodze :cool2:

Potrzebujesz w zależności od konwersji jaką chcesz wykonać :

1. Same światła

a. Kompletne lampy poliftowe ksenonowe

b. Przerobienie wiązki elektrycznej

c. Programowanie i kodowanie modułu świateł

2. Kompletna instalacja

a+b+c+

d. Czujniki poziomowania lamp

e. kompletna wiązka doposażeniowa

f. Czujnik nasłonecznienia ( jeżeli nie masz)

g. Moduł świateł FRM3 XE

Różnica w cenie to około 100% ;)

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Panowie co byście mi doradzili, planuje również wymienić lampy na ksenonowe. Auto jedynka z 2010r i tu pytanie: które lampy wybrać, z tego co widzialem na allegro, to sa dostepne:

- biksenony

- biksenony skrętne

- ksenony skrętne

Czy kupic lampy kompletne ( z żarnikami i przetfornicami ) czy lampy gołe i osobno resztę?

I jeszcze jedno pytanie, który moduł pasuje do ktorych lamp?

Pozdrawiam