Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

na początek zaznaczam, że przejrzałem forum pod tym kątem :cool2:

Mam instalcję II-ej generacji (tak sądzę) firmy BRC.....

Moje pytanie jest:

Do czego służy radełkowana mała sruba umieszczona z boku skraplacza.- Można nią coś regulować..ale nie bardzo wiem co.

Ponadto.....

W kiedy (pod jakim warunkiem) można dokonać regulacji dawki gazu registrem???

dzięki i pozdrawiam!

Opublikowano

Co to jest skraplacz? Sprecyzuj bo nie bardzo jestem pewien o co ci chodzi...

Jeżeli pytasz o śrubę na/obok krokowca gazowego, to można korygować dawkę. Ta śruba występuje jako dodatkowa (a może właśnie podstawowa) regulacja najczęściej w prostych instalacjach, a w zasadzie elektronika tam jest bardzo podstawowa i prawie tylko po to, żeby było zgodnie z prawem. Generalnie taka instalka 1 generacji plus elektronika, która trochę zubaża dawkę, aby emisja syfu była w normie. Jak kiedyś miałem sierrę 2,0 to miałem taką instalkę jakąś brc prostą. Wywaliłem tem regulator elektroniczny, bo bardzo spowalniał reakcje na gaz i nie pozwalał na uzykanie max. osiągów.

Opublikowano

witam

Dzięki za odpowiedzi:)

no parownik- jak się mylę to przepraszam.....

Bo zauwazyłem taką rzecz- że regulacja tą śrubką z boku mixera nic nie wnosi nowego do tematu...... :roll: tzn. jakieś odczuwalnej zmiany obrotów etc..

pozdro