Skocz do zawartości

Falowanie obrotów 328 na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam problem z falowaniem obrotów , po podpieciu pod kompa miałem błąd czujnika położenia wału , wymieniłem czujnik i nadal to samo , dodam że nie ma więcej błędów na kompie , przepustnice wyczyściłem i nadal bez poprawy. Dokładnie błąd występuje jak samochód delikatnie się nagrzeje , gdy przejdzie za niebieskie pole jest to na gazie i na bezynie. Jak jest całkiem zimny to nie ma tego problemu , również jak ciepły to problemu nie ma. Ktoś ma jakiś pomysł , gdzie może być problem , świece może ??
Opublikowano
Mi się wydaje że do wymiany powinien być czujnik położenia wałka rozrządu ,a nie położenia wału zależy o komputera ale niektóre wersje programu pokazują tan błąd a pod nim właśnie się kryje czujnik położenia wałka rozrządu.
Opublikowano
Mi się wydaje że do wymiany powinien być czujnik położenia wałka rozrządu ,a nie położenia wału zależy o komputera ale niektóre wersje programu pokazują tan błąd a pod nim właśnie się kryje czujnik położenia wałka rozrządu.

Sory za złe opisanie ale właśnie czujnik położenia wału został wymieniony , dokładnie ten: http://allegro.pl/bmw-e46-325i-czujnik-polozenia-walu-1709616-i4608405268.html

Opublikowano
ja zrobiłem 20 tyś km i nie wymieniałem jeszcze świec a wcześniejszy właściciel to nie mam pojęcia , na zimnym nie ma problemów z odpalaniem.
Opublikowano
Kolego faluje Ci jak wyjdzie delikatnie za niebieskie pole, a gdy dojdzie temp do poziomu przestaje? Jeżeli tak to nie baw się w czujniki, świece, filtry paliwa itd. Przerabiałem ten temat dość długo i pomogło dopiero wymiana uszczelnienia vanosa.
Opublikowano
Kolego faluje Ci jak wyjdzie delikatnie za niebieskie pole, a gdy dojdzie temp do poziomu przestaje? Jeżeli tak to nie baw się w czujniki, świece, filtry paliwa itd. Przerabiałem ten temat dość długo i pomogło dopiero wymiana uszczelnienia vanosa.

ciężka jest wymiana tego ?

Opublikowano
Jest trochę rozbierania i trzeba uważać na vanos, żeby żaden syf się nie dostał itd. Dość precyzyjna robota ale jak ogarniasz temat z mechaniką to zrobisz sam. Poszukaj na necie jest krok po kroku pokazane co i jak. Musisz tylko zamówić części i do dzieła