Skocz do zawartości

m20b25 dziwnie chodzi na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie mam pytanie czy spotkaliście się z delikatnym falowaniem na wolnych obrotach? Wygląda tak jak by zalewalo silnik... Nie jestem pewien co jest tego przyczyną... Może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc???
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Nie jestem mechanikiem, ale chyba przyczyn falowania może być cała masa. Trzeba po kolei sprawdzać, takie rzeczy jak: silnik krokowy, przepływomierz, nieszczelny układ dolotowy...
Opublikowano
No właśnie tu sytuacja wygląda jak by zalewalo silnik a nie do końca jestem pewien jak sprawdzić przeplywke, sonde... Wydaje mi się ze z wtryskakami jest coś nie tak i dlatego ja zalewa... Mam nadzieje ze ktoś będzie mi w stanie pomoc:-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po rozgrzaniu zostaw na wolnych ok 10-15 minut po czym wykręć świece. Jeśli któryś wtrysk leje to ktoraś ze świec będzie mokra lub czarna.

Samo walowanie ibrotów to temat rzeka. Przewody, świece, lewe powietrze, silnik krokowy czesami sonda, zła regulacja luzu zaworowego, dużo mniejsza kompresja na jednym z garów......

PZDR>

Opublikowano
sprawdz najpierw podcisnienia , uszczelkę na korku oleju itp te silniki są bardzo czułe na tego typu rozszczelnienia , nawet wyciagniety bagnet powoduje falowanie
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA