Skocz do zawartości

[e60][530d] Szum pod maska podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Ostatnio zauwazylem jadac z otwartymi oknami ze podczas mocniejszego wcisniecia pedalu gazu w okolicach 2000 rpm slychac glosny szum tak jak bym pod maska mial suszarke (nie wycie tylko szum powietrza) :shock: w miare gdy obroty ida w gore dochodzi jeszcze do tego swist turbiny. Nie wiem czy to normalne czy nie. Slychac to tylko gdy mam otwarte okna (autko w wersji UK) i pod obciazeniem. Podczas gazowania na postoju efektu suszarki nie ma

Autko przyspieszenie ma chyba dobre - inna 530 nie jezdzilem :?

Co o tym sadzicie

Opublikowano

No wlasnie nie wiem bo nie jezdzilem inna 530stka ale jak przycisne gaz to sie zbiera. Spalinami nie smierdzi w kabinie wiec mysle ze to nie jest problem kolektora wydechowego - mysle ze jak by byl pekniety to by smierdzialo bo ostrym cisnieciu. A odnosnie dolotu to co posprawdzac?? Rury od turbo do kolektora??

EDIT

Znalazlem bardzo podobny temat do mojego

viewtopic.php?f=69&t=193846

Jutro bede sprawdzal ten waz

Mam nadzieje ze da sie bez podnosnika :)

Opublikowano

dokladnie rury od turbo do intercoolera i od intercoolera do kolektora dootowego

w skrocie jak napisales od turbo do kol :D lektora

Opublikowano
bylem i po ogledzinach wyszlo ze jest nieszczelnosc przy samym turbo tam gdzie laczy sie ono z ta metalowa rura. Jednak dzis tego nie ogarnelem bo musial bym zostawic samochod na jakies 2h zeby silnk wystygl a niestety byl mi on potrzebny. Umowilem sie jednak na poniedzialek. Zobaczymy co z tego wyjdzie