Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem zainteresowany kupnem BMW 123d. Niestety nie wiem czy nie pcham się w zbyt duże koszty. Może lepiej kupić zwykłą 118 czy 120? Czytałem, że ogólnie cała seria 1 jest w miarę trwała i bezawaryjna. Nie szukam auta do wyścigów, ale kiedy chcę, chce wiedzieć że mam czym przycisnąć. Jakie jest Wasze zdanie o tym modelu? co polecacie ?

Proszę o opinię:

- jak jest z awaryjnością tego modelu?

- co najczęściej tam pada, co może się zepsuć ?

- na co zwracać uwagę przy kupnie takiego modelu ?

Czytałem że w "jedynkach" dwumasa i rozrząd (choć to łańcuch) lubią sie psuć. Jak jest u Was z żywotnością ? A co z biTurbo ?

Do tej pory jeździłem VW więc nie mam żadnego odniesienia do BMW a im więcej pytam to tym więcej słyszę rożnych opinii.

Będę wdzięczny za wiarygodne opinie i oceny. :)

Pozdrawiam,

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie podłączam się do powyższych pytań. Jaka jest różnica pomiędzy 120d a 123d oczywiście poza silnikiem. Czy koszty eksploatacji są inne ? Jak z bitrubo i jego trwałością ?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem 118d mam 123d. Nie widzę różnicy w kosztach nie licząc tego, że 123d więcej pali, ale to też dlatego że mam automat. Silniki różnią się głównie osprzętem. Nie spotkałem się z sytuacja by komuś padło turbo.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nic sie nie dzieje ze 123d plusem jest to ze dzieli wiele czesci z 3.0d a przez to jest zapas. Jak cis to mogevsprzedac moja za jakas mądra cenę. Moze isc w wersji foinwestowanej bądź jako seria

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest