Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

....żeby nie było że jestem leń znalazłem takie coś po numerze win.

(nie moge wkleic to co wygenerowal mi WIN grrrr)

jakie zauważyłem rozbieżności.

1) kierownica obszyta alcantara

2) listwy zamiast ciemnego drewna sa z imitacji carbonu

3) zegary zamaist zwyklych (usa) sa zegary z "M"

Rozmawialem z "wlascicielem auta" i wam opisze co mi powiedzial:

1) Chlop mowi ze doposazal caly czas to auto przez 4 lata w BMW NAVI GARAŻ. Pytalem czy ma na to faktury lub jakies dokumenty...."nie mam nic"

2) Auto nie jest na niego zarejestrowane tylko na kolege na ktorego byl leasing....mowil ze leasing sie skonczyl (2-3mc temu) maja fakture wykupu auta i kolega wystawi mi fakture...dziwne bo mowie mu ze kolega moglby sie na Pana wypiac bo formalnie Pan nie jest wlascicielem tego auta...."dobry znajomy"

3) Mowi ze dowod jest nowy od 2012 roku "zebym sie nie zdziwil" tak mi powiedzial, mowil ze skradizono mu to auto w 2012 (ma papiery z policji ze skradizono i ze znaleziono, tak twierdzi) i ze jest nowy dowod od 2012 bo jak go znalezli to musial wystawic nowy dowod (pewnie starego dowodu nie mieli, nie wiem)

4) Mowie mu ze chce wziasc kredyt na to auto i kto bedzie sprzedawac mi to auto, kogo mam podac firmie kredytujacej. On mi mowi ze ta firme na ktora byl lesing, czyli transportowa...Co ciekawe dowod maja na firme lesingowa (maja ta fakture wykupu), i ze go nie przerejestrowal na siebie, bo go oto zapytalem (odzwonil po 15min bo sie musial dowiedziec) poniewaz nie musi, bo chcial auto sprzedac (wowczas niby nie trzeba tego przerejestrowywac, nie wiem nie sprawdzalem czyu tak faktycznie jest).

5) Co ciekawe cena jest cena brutto czyli z podatkiem 23% Vat

6) Opony sa roczne, ma ubezpieczenie OC i wazny przeglad.

7) Pisze ze byl bezwypadkowy...a jak dzownilem to mowi ze byl wypadkowy, ze boczne dzwi .... troche mu nie wierze.

8) Pisze ze ma ksiazke z ASO (a nie ma)....

9) Mowil ze wyminilk jakis dyfer z tylu (9tys nowy z BMW, i cos tam jeszcze 3tys zl)...nie zapytalem czy ma na to dokumenty. Dziwi mnie tez ze na nic nie ma dokumentow. Przeciez jak ktos ma auto w lesing na firme wziete bierze faktury bo to jest koszt na firme....dlaczgeo nie ma rzadnej dokumentacji z tym zwiazanej....musze do niego zadzwonic jutro i zapytac o ten maly szczegol :)

Nie wiem czy wszystko opisalem bo sam sie w tym mentliku pogubilem. Co sadzicie o tym wszystkim. Moze faktycznie chlop jest fanatykiem, kupil auto bo mu sie podobalo i nie sprawdzal go czy byl bity (bo tak mi powiedzial) i moze go doposazal bo tez bym wyminil te rzeczy co opisalem....itp...

Ale jak sprawdzic wiarygodnosc tego co mowi i wogole auta. Wszytsko jest tak zakrecone ze, glowa mala.

Mozna zrobic tak:

a) kupiles - zazadac faktury zakupu (musi miec jakis dokument kupna)

b) zarzadac faktury wykupu z leasingu i sprawdzic czy faktycznie byl lesing na 4 lata i czy auto jest splacone (i kto jest wlascicielem auta)

c) sprawdzic na policji czy faktycznie auto bylo kradzione i czy ma prawdziwe dokumenty

d) sprawdzic firme transportowa (kolege) ktora niby jest formalnie wlascielem. Obroty tej firmy, i czy ona wogole istnieje i dziala.

e) sprawdzic czy to auto bylo faktycznie doposazane w BMW NAVI GARAŻ (mowil ze wlozyl w to auto dodatkowo 40tys-45tys zl)

f) no i przed kupnem jechac do BMW polska i sprawdzic czy auto nie bylo klejone, czy poduszki sa cale, czy nie bylo kradzione.

ROZPISALEM SIE. CZEKAM NA WASZE OPINIE.

Opublikowano

Przypatrz się porządnie i zobacz jak się różnią odcenie lewych drzwi, jakie szpary z przodu są nierówne (mimo, że nie dał zdjęcia całego przodu to i tak widać)

Jak był import USA to nieźle musiala tam dostać, wykup sobie carfax to zobaczysz, albo wrzuc na forum do odpowiedniego dzialu to Ci koledzy sprawdzą

Opublikowano

Do założyciela tematu viewtopic.php?f=44&t=186938&start=2265

Jeśli coś z tym autem było w ISA :mrgreen: to chłopaki to znajdą.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589