Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema,

Czy ktoś z obecnych tutaj po fotce jakiej dodałem poniżej mógłby mi napisać skąd powinienem spodziewać się wycieku oleju? Na zdjęciu widać w głębi odbijające się światło, jest tam najbardziej mokro i olej jest czysty.Delikatnie nad naklejką (kodem kreskowym).Wiem ze to nie wiele ale jestem w pracy tymczasowo i korzystam z telefonu.

Auto kupiłem z przebiegiem 141 tys mil od 1 właściciela.

Auto w manualu.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/674/D16ZJT.jpg

Zaznaczę ze auto nic nie kopci.

Edytowane przez decrypter
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz jakieś pytanie czy chciałeś się pochwalić, że kupiłeś auto, z którego cieknie olej? Ja w Twoim poście żadnego pytania nie widzę.

Jeśli jednak zakładając, że chciałeś o coś zapytać, to na podstawie takiego zdjęcia o pomóc powinieneś się zwrócić do wróża Macieja.

Opublikowano
Edytowałem post, mam nadzieje że jest bardziej przejrzysty. Do auta mogę zaglądnąć w każdej chwili, jak ktoś potrzebuje więcej zdjęć z komory silnika to proszę pisać. Dzięki
Opublikowano

To jest dekiel vanosa?

Musisz zrobić kilka zdjęć a najlepiej odtłuścić preparatem w spray-u i obserwować. Doskonale będzie widać miejsce wycieku bo to się dopiero poci. Sprawdź czy nie wchodzi tam jakiś czujnik.

Opublikowano
Opublikowano
Czytam i czytam, może być to uszczelka od misy olejowej bądź ta od filtra czy w dobrych stronach patrze?
Opublikowano

najlepiej jak umyjesz i zobaczysz skąd cieknie teraz jest cały zawalony wiec ciężko coś zobaczyć.

sam musisz ocenić sprawę

Opublikowano
Z tego co widac to pewnie bedzie uszczelka pod podstawa filtra oleju. Dosyc czesta sprawa. U mnie tez jest do wymiany. Ale zeby byc pewnym to zajrzyj sobie dokladnie z latarka na prawa strone silnika (patrzac od przodu czyli te strone na ktorej jest bagnet). Jak bedziesz mial tam zlany olejem blok nad alternatorem to na 99% ta uszczelka. Bez zdjecia filtra powietrza dalszego i nurkowania w komore wiele wiecej nie zobaczysz. Zakladam ze spod dekla zaworow sie nie leje.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Cześć

Sprawdź też węże od wspomagania, często są całe "zapocone" i powoli sobie z nich kapie oraz szczelność zbiorniczka na płyn.