Skocz do zawartości

Samozaplon ? Problem z elektryka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj z kolega wracalismy do domu jego autem i po zatrzymaniu sie na stacji gazowej chcial zgasic silnik przekrecil kluczyk a tu nic :shock: poprostu nie wierzylem w to. Poprobowal przekrecac i nic. Pojechalismy do domu i wczasie jazdy probowal kilka razy jeszcze go gasic w trakcie jazdy a tu nic , mogl spokojnie kluczyki wyjac i nic si enie dzialo. Dodam ze po przekreaceniu klucyzka wtrakcie jazdy , jest podswietleniezegarow sa swiatla silnik pracuje wszystko dziala oprocz tego ze podswietlenie deski gasnie i tego ze zaczyna mu sie palic lampka od ladowania. A i zanim tak sie stalo to dzien wczesniej mowil mi ze jak przekrecil kluczyk to silnik zgasl ale trzymal go na hamulu po zgaszeniu silnika i pomimo ze wyjol kluczyki to trzymal jeszcze ha,ulec a swiatla sie palily podswietlenie deski dzialalo dopiero jak puscil hamulec to wszysyko bylo okey. Jak odrazu po puszczeniu wcisnol jeszcze raz hamulec to juz sie nie zapalily. Co tu robic bo chlopak zalamany jest normalnie.

Dodam ze to E30 318 z 86 roku.

. . . zero kierunkowy , jestem kajtek . . .
Opublikowano

trzeba rozebrac obudowe kolumny kierowniczej i tak jest kostka co podpina stacyjke do instalacji auta to wlasnie jest ta rzecz ktore wg mnie jest be mozna to sprawdzic tak

jak auto jest wlaczone to rozpiac te wiazke jak auto zgasnie to znaczy ze to to jest be (tak mi sie wydaje)

Opublikowano

Na pocieszenie powiem że nowe polonezy miały po pewnym czasie podobne objawy i rzeby auto zgasić po wyjęciu kluczyka trzeba było nacisnąć hamulec,w polmozbycie powiedzieli że nie wiedzą jak to usunąć bo w większości się tak robi i nie znają przyczyny :duh:

Ale u twojego kolegi to nie może tak być bo to BMW. :hand: