Skocz do zawartości

problem z otworzeniem maski... help

<t>Czy sądzisz że maska powinna dac się otworzyć kiedy masz wolne i chęc do pogrzebania w betce?</t>  

6 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coś sie spier.... :cry2:

Po pociagnieciu za rączke, maska odskakuje z prawej strony normalnie, a z lewej (strona kierowcy) tak troche. nie wyskakuje do końca ten bolec ze sprężynką z otworu.

myslalem ze moze musze mocniej pociagnac, wiec odkrecilem raczke, ciagne kombinerkami linke ale efekt ten sam, wystarczy lekko pociagnać i prawa ładnie odskakuje , a lewy bolec dalej jest blokowany przez zamek..

na 2 osoby też nie dziala (jedna ciagnie linke a druga probuje podniesc lewa strone maski do gory), nie chce wyskoczyc i koniec

co jest grane... :shock:

zbliza sie sporo wolnych dni, jade nad jezioro do domku, mialem plan zeby sie pogrzebac przy autku troche... HELP

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

Opublikowano

zbliza sie sporo wolnych dni, jade nad jezioro do domku, mialem plan zeby sie pogrzebac przy autku troche... HELP

Nie mam pomysłu, na otworzenie maski :|

Wiem,że to dołujące, ale żeby od razu się pogrzebac przy autku . :doh:

Głowa do góry, na pewno sie otworzy :cool2: :mrgreen:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
mysle ze tata tzn 'Rysiek" powinien se poradzic z tym albo jakos poradzic ci przez telefon :D

Dixi, a niemógłbys podpytac taty i ewentualnie na PW lub gg do mnie przekazać info?

jestem w robocie i mamy awarie centralki i nie ma fonów a pechowo zostawiłem komórke w domu dzisiaj, bede w domu wieczorem dopiero..

moze jakaś podpowiedź jak nie chcesz zdradzać sekretów mechanika,

jak do tego podejść, do której strony albo coś...? :roll:

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok.. dzieki tak czy inaczej

myslałem ze bedzie problem, ale jest ok

podłubałem troche na weekendzie, okazało sie ze puscił jeden z docisków linki, dlatego jedna strona sie nie otwierała do końca, ale pusicl na tyle ze mozna bylo odkrecić atrape, lampe i popchnąć ręką zapadke blokady...

jak odskoczylo to wyregulowałem naciąg linki i teraz już ok

DIXI dzięki za zaangazowanie, niestety nie moglem przekręcić bo długi weekend sie zblizal, rodzina i urlop, 1500 spraw na głowie i jakos tak wyszło, ważne ze pomeczylem sie sam i dało rade,

jeszcze raz dzieki

btw zbieram kase na te uszczelniacze i na pasek, dam znać tel. na wymiane

Opublikowano
Podczepie sie do temtu . U mnie jest znowu klopot ze jeden zamek nie chce chwycic . przechodzil juz ktos taka zabawe ?? :) nie wiem czy jest to wina zamka czy moze tego elementu ze sprezynka?

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

ale jak nie chce?

bo u mnie było jak kupiłem samochód tak, że jeden bolec ze sprężynką wchodził w otwór, łapał tak zeby sie tam zablokować ale był luz i efekt był taki ze jak jechałem ponad 140 to mi tak smiesznie jeden bok maski podskakiwał :) jakby zaraz miała sie otworzyć.

rozwiązanie jest takie ze te bolce mają regulowaną długość, po prostu musisz go troche wykręcić, tym samym opuścisz go i bedzie mógł sie zatrzasnąć, albo w drugą stronę, musisz go wkręcić troche bo ma za dużo luzu po zatrzaśnięciu

jezeli nie pomoże ani jeden ani drugi zabieg (nie da sie na tyle wykręcić lub wkręcić), wtedy masz chyba skrzywiony pas przedni lub miejsce na masce na którym mocowany jest ten bolec

Opublikowano
dzieki za rade . jutro bede musial sprawdzic :) czuje ze jednak wina bedzie tkwila w przednim pasie aczkolwiek moze maska bo zmienialem ja na inna a nie pamietam czy wczesniej zaskakiwala . No nic tak czy siak dzieki . Pogrzebie to sie okarze .

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------