Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak by ktoś szedł jutro na Fasching na Marienplatz to można by sie razem pobawić :mrgreen:

Jesteśmy o 17:00 koło fontanny na Stachusie

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Hej witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem. Sprubuję ponownie poruszyć temat jakiegoś spita w okolicach Monachium
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witamy!!! :D

rozmawiałem o tym z głównym organizatorem "speed"em i wstępnie na czerwiec ,data i miejsce nie ustalone

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, dawajcie propozycje na termin spota.

Ej przyszła niedziele organizuje spływ isarem pontonami. Świetna zabawa wiedz jak ktoś ma ochotę niech pisze. Oczywiście wszystko zależy od pogody a pontonami to niewielka inwestycja w granicy 30€ taki spokojnie starczy.

Startujemy z samego rana z Wolfratshausen i płynie do Thalkirchen. Trzeba zaplanować min. 5h a po spływie będzie grill i browary :norty:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja biorę busa na graty, ładujemy wszystko i jadę do Wolfratshausen. Miejsca jest wystarczająco wiedz każdy może tam swoje graty wpakować. Miejsc dla pasażerów niestety brak bo może wezmę syna i żonę albo córkę albo będzie jedno miejsce :mrgreen:

Reszta jedzie S-bahnem do Wolfratshausen abo zgrywają sie na dwa samochody (jeden w Thalkirchen drugi na starcie spływu). Ja z żoną jadę po busa i wracam na thalkirchen wyciągam grila a piwko wsadzam do rzeki :mrgreen:

Pontony, rzeczy osobiste i jak ktoś zostaje na grilla to i jedzenie można zostawić w busie, w 40min. obroce w dwie strony.

Trzy samochody mogą zostać na Wolfratshausen, kierowców mogę zabrać ze sobą a inni mogą rozpalić grill w międzyczasie wiedz opcji jest wiele, wszystko do ugadania.

Małysz też myśli o wypadzie na spływ.

Ponton wystarczy ten tani z obiego reala lub v-markt-u ale maja kijowo wiosna. Mam dwie zapasowe pary to mogę pożyczyć ale jest też inny sposób. Po zakupie, na następny dzień zareklamować wiosła i dostaniecie lepsze.

Ja mam chyba ten (dzisiaj jeszcze sprawdze)

http://m.rossmannversand.de/produkt/62822/wehncke-schlauchboot-set-professional-300.aspx

http://www.amazon.de/Wehncke-Schlauchboot-Boot-Set-Professional-Typ/dp/B001LB5ONK/ref=cm_cr_pr_pb_t ale kupywalem go z myślą o częstości wypadkach. Spływ jest bardzo prosty i spokojny, jeden cięższy zakręt i tyle w 70% woda do kolan lub po pas.

Nawet Taki wystarczy (ale bardziej na jedna osobe chociaz prawie wszyscy na rzecy byli w dwojke i nie nazekali :) )tylko tak jak pisalem, kijowe wiosla

http://m.rossmannversand.de/produkt/366532/wehncke-boot-set-olympic-230.aspx

Jesli planujecie uzywac Ponton czescie polecam min. 300-setke ze wzmocniona podloga (cos jak styropian dzieki czemu jest stabilny i lekki)

Ps. Mam jednak 400-setke. Jest na 3 osoby+ dziecko

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

To ja mogę jechać samochodem, więc jak by ktoś chciał się zabrać to miejsce jest, jadę z Żoną tylko. Zaraz na amazonie jakiś ponton wybiorę,to mam nadzieję, żę dojdzie do niedzieli.

http://www.amazon.de/Intex-Boot-Seahawk-Gr%C3%BCn-295/dp/B000S6INF0, ten myślę kupić, prawie 300cm, więc dwie osoby zmieszczą się.

Logistyka zaplanowana, więc jedyny minus, jest taki, że jako kierowca piwka nie liznę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko wiosła i pompkę dokupić :D a samochód może stać do poniedziałku. Ja odstawiam bo rano do pracy muszę i wrócę rowerem a drugi żoną odstawia :cool2:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Zamówione, ma być w środę :D, a powiedz mi ile mniej więcej osób będzie, i skąd tak dokładnie ruszamy i dokąd (gdzie grill)? Jak czasowo szacujesz, o której rozpoczynamy spływ i ile potrwa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Parking jest w Wolfratshausen przy Austr. obok jest restauracja:

Gasthof Aujäger

Austraße 4, 82544 Egling, Deutschland

Tutaj kilka szczegolow http://www.nature-x.com/bootstouren/flusswandern/isar.html

a czasu trzeba zarezerwowac min. 5-6 godzin. Wyjazd o godzinie 8:00

Zona stwierdzila ze nie chce jechac po splywie wiedz bedzie potrzebne jedno autko w Thalkirchen zeby odebrac inne samochody albo wypad S-Bahnem :norty:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Mam nadzieje, ze pogode na niedziele zamowiles elegancka, bo ponton juz w domu i tylko to moze pokrzyzowac plany :8)

I jeszcze pytanie odnosnie grilla, co zabrac oprocz piwa i kielby? Czy robisz jakas skladke czy jak, zeby nie bylo, ze na krzywika wbijamy :) .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jestem za tym żeby każdy przyniósł swoje jedzenie i picie. Tak jest najprościej :mrgreen:

Co do pogody to niech pada ile wlezie oby tylko do soboty :) na sobotę zapowiadają przelotne deszcze wiedz mam nadzieję że do niedzieli się wychodzi.

Jak nie wypali to następna niedziela też może być.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jasna sprawa, ze jedzenie i picie kazdy dla siebie. Chodzilo mi o jakies takie rzeczy jak grill, opal do niego, itp.

To ja zasponsoruje :P

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety ja się nie pisze :( żona wczoraj widziała ISAR i mówi mi że nie da rady , a bez niej nie chce się bawic
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Rozmawiałem z Andrzejem, będzie namawiał żonę :D

Niedziela 21.06.2015

Spot na parkingu kolo basenu na Siemenswerke jak ostatnio, tak od 11:00-12:00

Edytowane przez speed1211

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ponton nie tym razem :( , a spot proponuje 21 niedziela w godzinach po południowych -co wy na to?

miłej zabawy jutro :D