Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego napewno dużo wiesz. Szkoda ze nie rozumiesz. Napisałeś o KOMBI wiec zapytałem o zegary. Proste. Jak bym wszystko wiedział to bym tu nie pisał.

Niestety nie znalazłem niczego o kryterium chasu...chyba ze chodzi o czasu:) myślałem ze jest to miesiąc i rok produkcji. Czy ktoś mogl by mi to wytłumaczyć?

A co z ta inpa?

A kombi to nie zegary, nie ? :D Powiem ci jedno - jedź i nie bierz złego w głowę i ciężkiego w ręce , wszystko jest OK z twoim auto .

Opublikowano

:) ok moja wina. Chodziło mi LSZ....

Wlasnie cos jest nie tak z moim autem i chce sam dojść do tego....a nawet jeśli cos mnie niepokoi to wole zapytać bo przynajmniej dowiem sie cis nowego.

Ty jak sie urodziłeś wiedziałeś odrazu wszystko o elektronice Bmw? Pewnie zadawałes takie same pytania co ja na początku...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie zadawałes takie same pytania co ja na początku...

Nie, nie zadawał. Szukałem sam i czytałem dużo , starałem się zrozumieć sam .

Opublikowano

Kolego szkoda sie wykłócać. Sztama :cool2:

Oj ja tez dużo czytam. Tak dużo ze żona mi czasem chce laptopa wywalić przez okno:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o LM2, to spójrz w NCS - czy jest w nim coś, czego ty tak chcesz - poczytaj w TRC, tylko żeby żona nie widziała ))))
Opublikowano
Nie no z samym kodowaniem nie mam problemów. Odczytuje i zmieniam parametry jak chce. Chciałem zakodować welcom lights ale musiał bym wymienić moduł na inny bo mój jest w wersji c04 a potrzebował bym c05. I wlasnie o to pytałem....jak bede szukał używki modułu to skąd wiedzieć w jakiej wersji jest? Pisze to na etykietce?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Czym najlepiej,najszybcie i z najmniejszymi problemami zmienic vin w e65 ,modul tylnego fotela SSH. Jest to jeden z modulow bezpieczenstwa w sieci swiatlowodowej MOST.
Bielsk Podlaski tel. 506 572 798.
  • 11 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Chłopaki jak zakodować programem NCS moduł LCM III w bmw e39? Kupiłem LCM o takim samym HW i SW i teraz chciałbym zakodować go do auta.

Może ktoś opisać krok po kroku tę procedurę? Numer vin i przebieg zapisałem pasoftem, ale nie znam procedury kodowania NCS-em.

Z góry dzięki za pomoc.

Jeszce zapytam o jedną kwestię, czy mogę np ze starego modułu LCM zczytać plik FSW_PSW.TRC i wgrać go jako plik MAN do nowego modułu i to załatwi sprawę?

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jeszce zapytam o jedną kwestię, czy mogę np ze starego modułu LCM zczytać plik FSW_PSW.TRC i wgrać go jako plik MAN do nowego modułu i to załatwi sprawę?

Tak zgraj sobie plik ze starego LCM. Zmień mu rozszerzenie z trc na man i wgraj do nowego.

• 3 lata później...