Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przymierzam się powoli do kupna drugiego auta i coraz cieplejsze spojrzenie kieruje ku E65/E66. Troszkę poczytałem o wyposażeniach ale nadal raczkuję w temacie.

Jedno autko przykuło moją szczególną uwagę, ale zastanawiam się jak to jest z umiejscowieniem elementów wyposażenia w VINie.

I teraz pytanie do Was 7mkowców..

Czy powinno jakoś specjalnie być oznaczone poniższe wyposażenie (bo nie mogę tego się doszukać w rozkodowanym on-line vinie):

- lodówka

-drugi monitorek + sterowanie z poziomu drugiego rzędu siedzeń

-4-strefowa klimatyzacja

ps. właśnie w rozkodowanym vinie DT86444 nie widzę odpowiednich informacji, a z tego co widzę na zdjęciach autko posiada wspomniane "ficzery"

Z góry dzieki za info.

Pozdro!

Opublikowano

przepraszam za 'głupie' pytania i proszę o zamknięcie tematu.

Nie zauważyłem że dekoder nie przetłumaczył mi 2 pozycji z niemieckiego na angielski (a po niemiecku to ja ani be ani me,więc nawet nie zwracałem uwagi)..

sorki za zamieszanie..

Pozdro!

Opublikowano

rozumiem że 760i/Li

oznacza 760i i wszystkie wersje silnikowe Li (akurat przymierzałem się do 750Li która przynajmniej na zdjęciach ma 4-strefową klimę)

Opublikowano

760i wersja krótka

760Li wersja przedłużana

750Li i wszystkie inne oprócz w/w mają nawiewy z tyłu ale nie ma to nic wspólnego z klimatyzacją 4 strefową. 760 mają pokrętła regulacji w suficie i dodatkową sprężarkę.

Petrolhead
Opublikowano

@euro_tuned

czy rozmawiamy o poniższym:

9876f96e-10ad-4d30-a494-633e9349f25b.jpg

Ja zapewne dopiero zrobię przejażdżkę w sobotę i obejrzę autko. Po rozkodowaniu VINu widzę opcję S523A i rozumiem że to oznacza klimę 4-strefową (plus oczywiście powyższa fotka).

Opublikowano

Tak jak pisałem podjadę dopiero w sobotę obejrzeć autko, więc się okaże co i jak. Moje ciągłe dopytywania o tą klimę są ponieważ zaintrygowała mnie informacja że niby tylko 760ki ją posiadały, bo ja zastanawiam się nad 750ką która posiada taki "bajer"..

@euro_tuned

looknij na VIN:

DT86444

(750Li z opcją S523A, więc to chyba nie dokładana przyjemność tylko jednak fabryka wypuszczała również pozostałe Li z takim wyposażeniem)

Opublikowano
Sprawdziłem, rzeczywiście klimatyzacja 2x w podsufitce z tyłu mogła być nie tylko w 760 więc ta 750Li może coś takiego mieć. Była to opcja bardzo droga więc może dlatego ubzdurałem sobie, że występowała tylko w wersji z największym silnikiem czyli 760.
Petrolhead
Opublikowano
Dzięki serdeczne za ponowne sprawdzenie i poprawkę. Czyli wygląda że chyba warto zainteresować się ciekawym egzemplarzem..
Opublikowano

(750Li z opcją S523A, więc to chyba nie dokładana przyjemność tylko jednak fabryka wypuszczała również pozostałe Li z takim wyposażeniem)

A to nie jest czasem lodówka z tyłu ?

Opcja S523A - FONDKLIMAANLAGE MIT KUEHLBOX Klimatyzacja siedzenia ze skrz. chłodn. (wg katalogu 2000 euro :mrgreen: )

Faktycznie klima 4 strefowa tylko w longach.

Tu masz bardzo ładnie opisane wyposażenie (ze zdjęciami):

http://7er.pl/showthread.php/17695-KUPOWANIE-JAK-KUPI%C4%86-BMW-E65-E66-kr%C3%B3tki-poradnik-i-wskaz%C3%B3wki

Opublikowano

@Piotr

znam temat z 7er. Wszystko fajnie jednak moja ciekawość dotyczyła połączenie dodatków z opcjami VINu (a tego niestety w wątku na 7er brak).

ps. niestety weekend był za krótki więc autka nie zdążyłem obejrzeć :/