Skocz do zawartości

318tds.Wyciek oleju ze wspomagania.Zrywa przewód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem z wspomaganiem mialem od początku( glosna pompa, slabe wspomaganie).

wiec jakiś czas temu wymienilem pompę na używana z allegro. Bylo ok, ale mialem wyciek z maglownicy, jezdzilem tak trochę i dzis zalozylem magiel sprawny z innej e36. Podlaczylem,wszystko zalalem olejem ATF czerwonym i po odpaleniu krecilen parę razy kierownica by się odpowietrzylo. Gdy uznalem, ze jest okej pojechalem do domu. Podczas jazdy poczulem brak wspomagania. Pomyślane ze pasek,zdechl szybko sprawdzilem co okazało sie nie prawda. Caly wahacz i reszta elementow od,strony pompy w oleju. Wysadzilo wężyk który idzie do 'chlodnicy' oleju od wspomagania. Zalozylem wężyk spowrotem zacisnalem opaska metalowa i znów,zalalem olejem. Niestety sytuacja sie powtorzyla po pierwszym przekręceniu kierownicy.

Wygląda to na cholernie duże,cisnienie w ukladzie, a najslabszym elementem jest w nim jest laczenie gumowego węża z tym metalowym od 'chlodnicy'.

Proszę was o pomoc, bo juz nie mam sil.

Proszę na przyszłość stosować się do

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Jak miałeś nieszczelny układ to nie było aż takiego ciśnienia ( tak myślę ) i opaska jakoś je wytrzymywała. Jak robiłem w seacie wspomaganie musiałem zastosować opaskę drucianą , bo zwykłe nie dawały rady przegrywały z ciśnieniem . Na drucianej auto jeździ do dziś. Jednak ,jak bym dostał wtedy nawet używany przewód to wymienił bym i nie ryzykował.

http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=whga7m2oC2-_MM&tbnid=q6P5jqfUb3ibgM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.firmy.net%2FWZ2CN%2Copaska-druciana%2C8FHK.html&ei=iqcKVKbGHYHrPODhgYgF&bvm=bv.74649129,d.ZWU&psig=AFQjCNHUi2cfJmk2CFMLcUQEFiNUemSJEw&ust=1410070597572278