Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W poniedziałek zamierzam kupić 1.8is M42 z zamiarem przekładki do mojego 1.6 M40 . Dostanę cały kompletny silnik z osprzętem za przyjemną cenę więc myślę ,że warto. Pojawiające się pytania i problemy to:

1. Skrzynia, wał, dyferencjał itd. pasują od 1.6 ?

2. Mój "przyszły" 1.8is posiada immobiliser jednak nie ma stacyjki do niego gdyż została wcześniej wymontowana i sprzedana, jak ominąć, zdemontować immobiliser tak by wszystko grało ?

Proszę o poprawne formułowanie tytułów.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

twoje m40 pewnie nie mialo immo. tak wiec musisz zalatwic sterownik z is bez immo albo je ominac...

wszystko bedzie pasowalo. Jedynie bedziesz musial zadbac o spowalniacze...

E38 728i 1999r
Opublikowano

Jeśli chodzi o wydech to kolektor wydechowy będę miał wraz z silnikiem. Silnik dostanę w 100% kompletny tak więc z wydechem raczej kłopotu nie będzie mam nieco przerobiony. Hejner1993 co masz na myśli mówiąc "Jedynie będziesz musiał zadbać o spowalniacze" co to jest i z czym to się je ?

Wielkie dzięki chłopaki za pomoc :D

Opublikowano

o hamulce mi chodzilo...

Bo u siebie masz pewnie z przodu pojedyncze nie wentylowane tarcze a z tylu masz bębny.

a is ma z przodu wentylowane tarcze i z tylu tez tarcze

E38 728i 1999r
Opublikowano
na chwilę obecną będę musiał pocieszyć się tymi hamulcami co mam a w przyszłości mam zamiar wstawiać od e38