Skocz do zawartości

328i nie odpala po 11 dniach stania :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Mam oto taki problem z moją Bunią, Pojechałem na urlop i auto przez ten czas, przez 11 dni stało nie odpalane. Po powrocie wsiadłem do auta i chciałem je odpalić. Silnik odpalił od strzała ale chodził jakoś niemrawo przez 15 sekund i zgasł. Kolejne próby uruchomienia nie dały rezultatu aż rozładowałem aku. Dzisiaj włożyłem całą noc ładowany aku do auta i to samo , auto nie odpala. Myslałem że może się świece zalały , więc je wykręciłem wysuszyłem i wkręciłem z powrotem ale wciąż nic. Na koncu uruchomiłem auto na WD40 psikane do filtra ale tutaj silnik działał tak długo jak wd40 było rozpylane, wd40 się skończyło to i silnik przestał działać.

Ktoś ma może jakieś informacje , sugestie co to może być ? bo tak długo jak zyje i używam samochodu nie miałem takiego przypadku żeby sprawny i działający samochód zostawiony na 11 dni nie odpalił. z góry dzięki za pomoc..

Opublikowano
  • Autor
pompa się odzywa , swiece były mokre więc paliwo podaje..
Opublikowano
Wygląda na to, że auto nie dostaje paliwa. Ja bym mimo wszystko szukał w tym kierunku
Opublikowano
  • Autor
Paliwa dostaje bo świece są mokre i w dodatku czuć paliwo w powietrzu. Pytanie takie mam czy jak wezmę to auto na linkę i będę próbował je w ten sposób odpalić to czy mogę coś zepsuć w takim przypadku? Bo nie ukrywam że dzisiaj po 24 godzinach poszedłem znowu spróbować i auto mam wrażenie że prawie chce odpalić ale wiadomo akumulator długo nie zniesie takiego kręcenia więc może by na linkę spróbować.
Opublikowano

Jak samostartem zapalałeś i nie zaciąga paliwa to i na zacią też nie a w dodatku jak masz łańcuch luźny to możesz wszystko przestawiać.

Powietrze dostaje bo samostartem zapalałi a paliwo może nie dochodzi : sprawdzić ciśnienie.

Jeszcze pozostają czujniki wałka itd ale w tym przypadku to przeczyścić ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj wymieniłem filtr paliwa i czekam jeszcze za pompą paliwa. po wymianie filtra chciałem zobaczyć czy odpali ale najpierw odkręciłem tą osłonę która przykrywa listwę z wtryskami aby odpowietrzyć układ. Po odkręceniu osłony moim oczom ukazał się taki oto widok i teraz pytanie do czego jest ten wężyk i czy może on być powodem tego ze auto nie chodzi ?? http://zapodaj.net/fda2250963103.jpg.html
Opublikowano

Ale po co wymieniasz w ciemno pompę? Dlaczego nie sprawdzisz ciśnienie na listwie nawet sprawdzając czy siknie paliwem po przekręceniu zapłonu.

Może masz uszkodzony czujnik położenia wału i wymiana pompy nie pomoże. Musisz podłączyć go pod kompa.

Ile litrów masz paliwa?

Opublikowano
  • Autor
Jest pół baku, ciśnienie paliwa na listwie jest, zastanawiam się jakie powinno być właściwe ciśnienie? Pod kompa mogę podłączyć pod inpe jeśli inpa wystarczy do zdiagnozowania tego, chociaż z drugiej strony auto odpala i normalnie chodzi na samostarcie psikanym w kolektor ssący. Ponawiam w takim razie pytanie do czego jest ten dziurawy wąż ze zdjęcia?