Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

To mój pierwszy wpis na tym forum :padam:

Chciałbym wymienić na nowy panel radia w moim E60, który niestety wytarł mi się przy gałce do podgłaszania i wygląda to fatalnie. Moja ramka jest od góry patrząc elementem panelu klimatyzacji oraz radia w kolorze czarnym i elementem drewnopodobnym na dole przy włącznikach ogrzewania foteli. Niestety cena całego w serwisie to ponad 600zł, także sporo :(

Rozebrałem moją i u mnie można odczepić element drewnopodobny.

W ASO dostępna jest natomiast ramka, która jest w całości czarna i za ok.150zł, tyle że serwis nie jest mi w stanie powiedzieć czy część, która jest u mnie drewnopodobna a w tej ramce czarny da się przełożyć.

Czy ktoś z Was ćwiczył ten temat? Z tego co widzę na allegro jest to częsta przypadłość w E60, jednakże na allegro są wszystkie w moim albo gorszym stanie.

Opublikowano
Standard u mnie wszystkie te panele, które są oklejone(pomalowane) tym matowym czymś są wytarte... łącznie z tymi kolo kierownicy(kierownice mam poliftową m-pak) więc jeżeli ktoś dotyka czegokolwiek w tym aucie częsciej niż raz w tygodniu będzie miał wytarte hehe :P a do rzeczy to nie wiem czy nie lepszym sposobem będzie kupno jakieść dobrej matowej folii i okleic dziadostwo ;P Sam ciągle myślę jak to ugryść :/, tak jak mowisz wymiana na nowe wszystkich tych dupereli wyniosła by fortunę, a efekt max na 2 lata... a z alleszrotu tak jak mówisz same wyciorane :P
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, upieram się jednak żeby wymienić tą ramkę na nową, może kilka lat jakoś będzie wyglądać:

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/674/9ayLST.jpg[/url]

Opublikowano

U mnie element w kolorze drewna jest odłączany, ale serwis nie wie czy jak zamówię całość w kolorze czarnym to da się odczepić tą dolną część i założyć tą moją drewnianą:

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/661/hjBuoW.jpg[/url]

Czy ktoś ma cały ten element, tzn, ramkę jak wyżej i element drewniany tylko że w kolorze czarnym i może już to wymieniał, żeby mi potwierdzić , że elementy te się rozłączają???

Jeśli jest tak jak myślę to byłaby to wskazówka dla wszystkich, ponieważ za 150zł można mieć taką ramkę nową z serwisu, a za tyle i więcej mają powycierane, takie jak moje albo gorsze na allegro !!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam już nową ramkę. Potwierdzam to, co przypuszczałem wcześniej. Zamówiłem w ASO całą ramkę w kolorze czarnym. Spokojnie dało się przełożyć dolny elelment, kupiony czarny na mój stary w kolorze drewnianym. 5 minut roboty :tak:
  • 7 miesięcy temu...