Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem niedawno bemke e46 i za głowę się złapałem za oc liberty żąda 650 zł przy maksymalnych zniżkach - wcześnej miałem toyotę i płaciłem max 400 zł - czy to normalne?
Opublikowano

Szukaj najtańszego ubezpieczyciela. Punktów za lojalność w naszym kraju ubezpieczyciele nie dają.

Przekonałem się o tym nie raz. Z każdym rokiem trochę ceny się zmieniają. Dla leniwych są takie same, lub wyższe :duh: .

Jak gdzieś zapłacisz mniej, to się nie szczyp i zmieniaj ubezpieczyciela na tańszego.

Ja za swoją bunię też tyle płacę. Wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz, od ilu lat masz prawo jazdy, itd. itp.

I najważniejsze!

Nie odkładać sprawy na ostatnią chwilę!

Ubezpieczyciel głupi nie jest. Pierwsza rzecz, o którą się pyta, to to "kiedy kończy się poprzednie ubezpieczenie? "

Gdy kończy się szybko, to na pewno parę złotych dołoży do zapłaty.

Zobacz np. MBank. Dziś mojemu koledze wyliczarka w internecie wypluła OC za niecałe 500 pln. razem z NNW. Na BMW e46 320D turing.

Z doświadczenia wiem, że zawieranie umowy przez telefon po wyliczeniu w wyliczarce danej firmy bywa o parędziesiąt złotych tańsze od zawierania umowy tylko drogą internetową.

Powodzenia :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Za wybór BMW jest zwyżka u każdego ubezpieczyciela. Po za tym najważniejsze czynniki to ilosc lat bez kolizji/ilość lat ubezpieczenia, okres posiadania prawa jazdy oraz wiek. Za 318td to trochę dużo płacisz przy maksymalnych zniżkach. Nie wiem jak u Ciebie z wiekiem i bezkolizyjnością, ale idzie znaleźć za o 500 zł. Wybierz się do 2-3 biur oferujących ubezpieczenia, a powinieneś coś znależć. Za bmw e90 320D płacę dużo mniej.

pozdrawiam

Opublikowano

niektórzy ubezpieczyciele mają zwyżkę za markę premium, mam prawie 20 letnie e36 316i + LPG, więc dla nich jestem burżujem i powinienem płacić 20% więcej :D

warto szukać, ja mam OC w interrisk, wychodzi mi 300zł za rok, znajomy też miał 525 w interisk bo też mu najtaniej wychodziło, przy czy przez telefon to oni nie są chętni do zniżek, ale na spotkaniu już bez problemu i można coś jeszcze wyciągnąć gdy ubezpieczamy u nich kilka samochodów

Opublikowano

Z tą zwyżką to nawet nie chodzi o premium, tylko są to auta "podwyższoego ryzyka". Niby najczęściej pododują wypadki. Z jednej strony bmw ma kiepską opinię, jak coś się stanie to napewno kierowca bmw (a po cichu, ale chciałbym takie :). BMW było pierwszą marką na którązaczęła obowiązywać zwyżka. Mam BMW od kilku lat, ubezpieczałem samochody w różnych firmach i we wszystkich zwyżka bya.

Z tym łapaniem przez policję, też niestety prawda. Sam również nie doświadczyłem, ale przed kupnem kumple z policji mnie o tym ostrzegali. prawdź w Proamie.

pozdrawiam

Opublikowano
Z tą zwyżką to nawet nie chodzi o premium, tylko są to auta "podwyższoego ryzyka". Niby najczęściej pododują wypadki. Z jednej strony bmw ma kiepską opinię, jak coś się stanie to napewno kierowca bmw (a po cichu, ale chciałbym takie :). BMW było pierwszą marką na którązaczęła obowiązywać zwyżka. Mam BMW od kilku lat, ubezpieczałem samochody w różnych firmach i we wszystkich zwyżka bya.

Z tym łapaniem przez policję, też niestety prawda. Sam również nie doświadczyłem, ale przed kupnem kumple z policji mnie o tym ostrzegali. prawdź w Proamie.

pozdrawiam

w dwóch miejscach słyszałem o zwyżkach za markę premium, raz u pośrednika, który miał oferty różnych firm, a raz bezpośrednio w biurze ubezpieczyciela, być może chodziło im o podwyższone ryzyko, ale mówili dokładnie o marce premium, zapamiętałem bo strasznie mnie to rozbawiło

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tu chodzi o jedno i drugie. Jakbym dostał 650zł do zapłacenia za oc to bym całował po rękach.

Kupiłem dwa lata temu bmw i płacę....2000zł z ac :/ Bo młody kierowca, bo bmw, bo coś tam :/ Nie miałem nigdy stłuczki. Jeśli gdzieś dają mniejszą cenę to max o 100zł

Opublikowano
Nie zgodzę się z tym, że wszyscy ubezpieczyciele naliczają zwyżke za marke BMW, oczywiście duża większość tak właśnie robi ale nie wszyscy. Ja mam 24 lata jeszcze i mam zwyżki za wiek do grudnia, auto zarejestrowane na ojca, który ma 60% zniżki, ja widnieje jako współwłaściciel i jakieś zwyżki za wiek mam jeszcze naliczane (choć prawko mam 6 lat bez najmniejszej szkody :) ), mimo to liczyłem u agenta w ubezpieczalni TUW (towarzystwo ubezpieczeń wzajemnych) i 600 z groszami wychodziło mi na bmw e38 3000cm2 pojemności i to przy dwóch ratach, bo przy wpłacie z góry za cały rok byłoby jeszcze taniej. Proponuje Ci w tej firmie zapytać, nie mają głupich podwyżek składki za markę samochodu, za wiek też nie jest to jakiś kolos (w porównaniu w PZU przy tej sytuacji wychodziło mi prawie 1000zł od silnika z pojemnością 2000cm2). Według mnie, jeśli bierzesz ubezpieczenie bez AC, bierz jak najtańsze ;) Bo 99% społeczności tak właśnie robi ;)
Opublikowano

Polecam e90 przez 1,5 roku i 100 Ooo km około 8000 bez paliwa i ubezpieczenia! Tylko szukaj z małym przebiegiem bo +|- 3oo Ooo i trzeba bedzie wiecej dokładać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jesli chodzi o E46 to tylko 150 koni, 136 ma problem z pompa i turbem wiec koszty mogą być czasem większe

Opublikowano

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160128/ca4795ef0199ebbadf566eb0a807e382.jpg

Jak by co to bedzie do sprzedania czas na cos nowszego