Skocz do zawartości

e46 2000 r cabrio- montaz ORI LED - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

przymierzam sie do zakupu ori lamp tylnych e46 poliftowych typu LED, mam juz moduł polifotwy C.31 , co daje mozliwość instalacji tych lamp, przejściówki też, lecz mam problem z zakupem lamp.

Czy są różnice COUPE a CABRIO ? ? bo nikt nie potrafi sprecyzować się, a nie chciałbym kupić czegos co nie podejdzie do auta ..;/

Dzieki z góry z odp . :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok ja juz zakupilem i zamontowalem i zakodowałem :) fajnie ze sa dwa rodzaje swiecenia do wyboru lampu z wykorzystaniem zew. diod pólokrągłych :)

tylko zastanawiam sie ...jesli auto stoi na zgaszonym silniku i mam właczone postojówki to lekko mruża diody poczym odpalam auto i chodzi pieknie...domyslam sie ze to wina napiecia na aku bo jest 11,5 jak odpale to 13,7-8 ....czy trzeba jakis diody stablizujace dodac ?

Opublikowano
Ja kombinowałem z mrużeniem na zgaszonym aucie i sprawa ma się tak że diody w lampach nie świecą na 100% przy zgaszonym czy odpalonym aucie tylko na jakieś 75% a 100% czyli 12,5V (bez ładowania) lub 13,8V (przy ładowaniu) uzyskują przy wciśnięciu STOPu. Ja próbowałem zlikwidować to mrużenie, dodałem elektrolity na lini zasilania lampy mrużenie na zgaszonym silniku zniknęło ale różnica między światłem mijania a stop była w dzień prawie nie zauważalna więc sobie to darowałem że by mi nikt nie przydzwonił. Jest to do zrobienia, trzeba by zaserwować jakąś bardzo stabilną przetwornicę która by ograniczała napięcie do 8V ale diodek trochę jest i nie znalazłem na razie dość silnej i małej że by tam się zmieściła. Jeśli podłączymy lampę poza autem na zasilaczu to mrużenia nie ma, po prostu tor zasilania led w lampie jest kiepsko rozwiązany i wyłapuje wszystkie śmieci przy zgaszonym aucie.