Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam denerwujący problem który nie chce za nic zniknąć. Problem polega na tym że moje BMW wywala taki błąd:

http://www.iv.pl/images/56378577071440592583.jpg

Niestety po jego skasowaniu pojawia się po sekundzie ponownie i można tak w kółko. Myślałem że wadliwa jest taśma kiery, wymieniłem i dalej to samo.. Gdzie szukać co może być przyczyną ? Ręce opadają nie wiem gdzie szukać dalej. Każda wskazówka jest przydatna z góry dzięki.

Opublikowano
Czemu napinacz pasa ? Błąd wskazuje na poduchę kierowcy i ewentualnie instalacje z nią związaną.. Napinacze są jakoś połączone z poduchą ? Ja żadnych kabelków nie widziałem w dodatku chyba błąd napinaczy to osobny błąd..
Opublikowano
Opublikowano
W jaki sposób przewód do napinacza pasów był podłączony z komputerem/poduchą by dawać sygnał o ewentualnym uszkodzeniu i błędzie ? Musiały by być dodatkowe złącza pod fotelem ?
Opublikowano
Wtyczka ok wiem, ale chodzi mi jak to jest połączone z komputerem i modułem airbag ? żadnych kabli dochodzących od auta do fotela nie mam..
Opublikowano
Oryginalnie miałem chyba mechaniczne bo idzie od nich linka żadne przewody.. Fotele wymieniałem na skórzane sporty i te mają pirotechniczne ale auto nie miało oryginalnie więc nie to jest przyczyną.. Gdzie dalej szukać ?
Opublikowano
A więc sterownik podmieniłem na drugi dalej to samo.. Poduche na drugą dalej to samo.. Taśma z opisu allegro miała być sprawna, zresztą wymieniana 2 tyg temu bo wydawało mi się że to jest przyczyną jednak dalej to samo.. Kupie kolejną jak na niej też będzie wywalało błąd to już nie mam pojęcia co może być..