Skocz do zawartości

Bmw e46 330i - zbyt wysokie obroty na jalowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Znów potrzebuję pomocy. Odebrałem dzisiaj po prawie dwóch miesiącach auto od lakiernika. Niestety z lekką lub nie usterką. Na rozgrzanym silniku poprzednio miałem obroty ok 650 (i z tego co wiem są to prawidłowe obroty dla rozgrzanego 330i), na zimnym do 1000. Teraz cały czas mam obroty w granicach 900 nawet gdy temperatura od kilku minut stoi w pionie. Spalanie też dość mocno wzrosło, bo wygląda tak jakby samochód cały czas był na ssaniu. Przez czas lakierowania samochód był tylko odpalany żeby wjechać i wyjechać. Wymieniany był także wąż ciśnienia oleju Vanosa. Może mechanik odpiął jakąś wtyczkę od któregoś czujnika?

Ma ktoś jakiś pomysł, chwilowo nie mam dostępu do Inpy. Z góry dzięki.

Opublikowano
Problem rozwiązany. Walnięty czujnik przepustnicy. Działał i nie wyrzucał błędu ale szwankował. Wymiana, adaptacja przepustnicy i wszystko ok. Obroty na jałowym między 690-700, na zapiętym D, R, 620-630. :cool2: