Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemanko.Jestem szczesliwym posiadaczem BMW 518i rok 1994.Jest to moj pierwszy samochod tej marki.Wszedzie widze oznaczenia e34 e36 itp. i zabijcie mnie,a nie wiem co one oznaczaja.Mieszkam i pracuje w W.Brytani i tu tez kupilem w/w samochod.Ma przejechane 250tys km,w miescie pali ok.10l/100km i poza amortyzatorami z przodu nic nie musze w nim robic.Jestem zachwycony moja NIUNIA.Juz wiem,ze moim nastepnym samochodem tez bedzie BMW :D ,tylko z wiekszym silnikiem.Jeszcze raz prosze kogos o pomoc w wyjasnieniu tych oznaczen i pozdrawiam.
Opublikowano

To jest tzw. typoszereg, czyli oznaczenie konkretnego modelu danej serii.

Np. seria '3' to E21, E30, E36, E46 i E90.

Podobnie jest w przypadku Mercedesow: np. W201 oznacza 190tke, W124 oznacza E-klase, W126 oznacza S-klase itd.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

NIE KARMIĆ TROLLA !!

koleś jest dobrze obeznany z marką BMW !!

poczytajcie jego posty na innym forum

do Pana ADM wnioskuję o przyznanie Ostrzeżenia za pierwszy jego post na tym forum.

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
siemanko.Jestem szczesliwym posiadaczem BMW 518i rok 1994....Jeszcze raz prosze kogos o pomoc w wyjasnieniu tych oznaczen i pozdrawiam.
NIE KARMIĆ TROLLA !! koleś jest dobrze obeznany z marką BMW !! poczytajcie jego posty na innym forum

Ciekawe co w/w koles (Pan Fasola) chcial przez to osiagnac? :roll:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawe co w/w koles (Pan Fasola) chcial przez to osiagnac? :roll:

Nie wiem, ale w takim razie zamykam.

Ostrzeżenia póki co nie ma, bo na razie nie ma jeszcze za co... :roll:

Ale postaram się mieć oko na autora wątku.

Pozdrawiam

Admin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.