Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś może ma wiedzę czy jestem w stanie bez problemowo zastąpić standardowe zderzaki i listwy w F30 używanymi zderzakami i listwami z Mpakietu? Chodzi mi o to czy będą pasowały uchwyty montażowe i wzmocnienia? Czy też trzeba będzie coś przerabiać i za jakiś czas będzie to źródłem problemów?

I drugie pytanie czy alternatywnie warto rozważać zakup nowych body-kit`ów z Allegro (komplet zderzaki plus listwy) określanych jako m performace style i w sumie optycznie dość identycznych z pakietem M ale jednak nieoryginalnych? Takie zestawy są nowe ale niestety nieoryginalne i mam wątpliwość czy będzie to dobrze wyglądać?

Opublikowano

I drugie pytanie czy alternatywnie warto rozważać zakup nowych body-kit`ów z Allegro (komplet zderzaki plus listwy) określanych jako m performace style i w sumie optycznie dość identycznych z pakietem M ale jednak nieoryginalnych? Takie zestawy są nowe ale niestety nieoryginalne i mam wątpliwość czy będzie to dobrze wyglądać?

Napewno sobie odpuść zamienniki,bedzie pasować ale o idealnym spasowaniu elementów nie ma mowy.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Z zamienników jednoznacznie rezygnuję. Przeczytałem trochę postów na forum (głównie dotyczacych e36 ale zakładam, że w f30 będzie podobnie) i raczej nikt nie poleca zamienników. Zostają więc oryginały M, których zresztą pełno na allegro. Tylko czy montaż jest w ogóle możliwy? Kształt zderzka jest istotnie odmienny.
Opublikowano
Kształt jest inny ale mocowania są w tym samym miejscu,natomiast mogą być inne ślizgi,podjedź do aso wszystkiego się dowiesz bo tutaj chyba nikt jeszcze nie dokładał m-pakietu do f34

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Na eBayu brałeś same skorupy zderzaków? I ten zestaw montażowy za 690 euro to był taki komplet? Pytam bo zastanawiam się czy warto szukać zderzaków wraz z przynajmniej częścią osprzętu (kratki wloty, zaślepki itp.) czy wystarczy sama skorupa, skoro resztę i tak kupuje się zawsze jako komplet?

Dzięki:)