Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z klimatyzacją w f15.Klima podczas dłuższej jazdy

zawiesza się, nie działa i siła nawiewu powietrza spada prawie do

minimum przy włączonym AC.

AC wyłączam -siła nawiewu powraca po ok. 1 minucie i wciskam AC i wszystko ok

ale na chwilę.Po ok.10-15 minut ta sam sytuacja -klima stoi,wentylator w desce a

huczy a nawiewu praktycznie brak.

Może ktoś miał podobny problem?

Opublikowano

Siłę nawiewu ma ustawioną na 4 kresce.

Dopiero jak nastawię na Max AC siła nawiewu

się zwiększy ale i tak wydobywa się ciepłe

powietrze.

Opublikowano
Czytałeś ten wątek z bimmerpost? Niektórzy mówią że byli na updacie software w związku z klimatyzacją. Może też powinieneś?
Opublikowano

Jutro daję na service ale boję się że nic nie zdiagnozują.

Problem ten pojawia się na dłuższych odcinkach.

Dojeżdżam do pracy 8km. i wszystko ok.

Jadę z rodzinką na weekend i dramat w aucie.

Szybko otwarte jak w 126p.

Opublikowano

a ja mam pytanie dotyczące obiegu powietrza w kabinie.

jest przycisk wyboru trybu A lub M, ale nie zauważyłem aby w trybie A(utomatycznym) obieg automatycznie się zamykał w razie np. jazdy za jakiś Ikarusem - jak to ma działać ?

Opublikowano
Powinno działać dokładnie tak jak opisałeś,czyli automatycznie zamykać obieg przy wykryciu ,,ikarusa''
Opublikowano
Powinno działać dokładnie tak jak opisałeś,czyli automatycznie zamykać obieg przy wykryciu ,,ikarusa''

a czy jakaś kontrolka sygnalizuje, że układ zadziałał i zamknął automatycznie obieg ?

Opublikowano
Nie wiem ,jak jest w F15... W F25 do wyboru jest : off ,automatyczne włączenie przy wykryciu zanieczyszczeń i cały czas zamknięty obieg. Układ kontrolek na przycisku zmienia się po wyborze ,ale nie zauważyłem zmian przy zadziałaniu automatu.
Opublikowano
Nie wiem ,jak jest w F15... W F25 do wyboru jest : off ,automatyczne włączenie przy wykryciu zanieczyszczeń i cały czas zamknięty obieg. Układ kontrolek na przycisku zmienia się po wyborze ,ale nie zauważyłem zmian przy zadziałaniu automatu.

Tak samo jest w F15. Nie wiadomo tak naprawdę czy automat faktycznie zamyka obieg, bo mam czasami wrażenie, ze nie

Opublikowano
To prawda ,też mam wrażenie ,że w trybie auto nie zawsze działa...
Opublikowano
też zauważyłem w moim f15 i w e70 że czasmi tryb auto nie zamknął obiegu albo zamknął za późno jest tam jakiś czujnik wyskalowany tak jakieś stężenie i nie zawsze na różne spaliny reaguje jedankowo generalinie idea jest taka żeby automatycznie zamykał przy wykryciu spalin albo innych gazów , jakich nie mam pojęcia ogólnie zayka ale to i tak nie daje gwarancji że nie poczyujemy niczego choć na chwilę zawsze jest jakaś zwłoka tak więc jeśli któś naprawdę nie lubi ikarusów czy auosanów lepiej mieć na manual :)